Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tähen Toivomus hurjasteli Kirppu-ajossa

Mäntyvaaran perinteinen Kirppu-ajo tarjosi näytöksen, jossa oli lopulta odotettu pääosan esittäjä. Pauli Raivion valmentama Tähen Toivomus teki 2 640 metrin matkalla kilometriajan 23,7, mikä alitti oriin vuodentakaisen voittoajan kolmella kymmenyksellä. Silti tuntui, että varaa jäi vaikka millä mitalla.

Hevosen hovikuski Henri Bollström ihasteli ajokkinsa ominaisuuksia.

– Tähen Toivomus oli jo viime vuonna hyvä, mutta on se silti mennyt hirmuisen paljon vielä eteenpäin, Bollström kommentoi.

– Ajoin puolimatkan jälkeen eteenpäin, ja Tähen Toivomus lähti niin iloisesti, että eteni omasta halustaan keulaan saakka. Lopussa meillä ei ollut mitään hätää.

Hankasalmelta jo lauantaina Rovaniemelle saapunut Pauli Raivio hykerteli tyytyväisyyttään kisan jälkeen tallialueella. Hän antoi myös lupauksen, jonka aikoo pitää.

– Tiesin kyllä, että Tähen Toivomus pystyy hyvään suoritukseen, Raivio paljasti.

– Lähdöt ovat kuitenkin kovia, ja kisassa oli monta nimekästä vastustajaa. Ei se aina niin helppoa ole kuin miltä tänään näytti. Tähen Toivomus on poikkeuksellinen ori, jonka kanssa tähdätään ensi vuoden Lahden kuninkuusraveihin. Olen jutellut asiasta toisen omistajan kanssa, ja lupaan, että ori on mukana, mikäli terveyttä piisaa hevosella ja miehillä.

Monta tasokasta lähtöä

Toto65-kierroksella oli monta muutakin tasokasta lähtöä. Rapid Leader pinnisti voittoon 08,5-avauksesta huolimatta, ja 12-vuotias veteraani Fantoccini oli paras avoimessa ryhmässä. Vastassa olivat Victory Bonsai ja kumppanit, joten mikään sunnuntaiajelu ei suinkaan ollut kyseessä.

Lappiin voitoista jäi yksi. Petteri Joen valmentama Only Eyes Broline kiersi kaikki 2 600 metrin ryhmässä. Suurimman osan ohituksista valjakko teki jo puolimatkassa, kun se eteni Wheelie Awaken rinnalle. Loppusuoran taistelu oli raju, mutta Only Eyes Broline vyöryi väkisin kärkeen.

– Se on mamman mussukka, joka tekee aina rehdisti parhaansa, Mari Joki ylisti voittajaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi