Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Leo-Pekka Tähdelle jo toinen kulta parayleisurheilun EM-kisoissa – Suomella jo kuusi mitalia

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti voitti jo toisen kultamitalinsa parayleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä. LEHTIKUVA / HARRI KAPUSTAMÄKI

Suomalaiset olivat iskussa myös keskiviikkona parayleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä ja kasvattivat mitalisaldoa jo kuuteen mitaliin.

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti oli tiistain tapaan pysäyttämätön T54-luokassaan. Tähti otti jo kisojen toisen kultamitalinsa, kun hän vei 400 metrin voiton kisaennätysajalla 46,73. Tähti paransi myös aiempaa Suomen ennätystään.

– Oli aika huippu veto. Uusi SE tuli oikeaan paikkaan. Tällä radalla alle 47 sekuntia on kova. Oli teknisestikin hyvä veto. Todella tyytyväinen olen, Tähti sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kisan toiseksi kelasi Britannian Nathan Maguire ajalla 48,78. Tilastojen valossa 400 metriä ei ole kuulunut Tähden parhaimpiin matkoihin, sillä esimerkiksi ennen finaalia hänen kauden paras aikansa oli vasta erän neljänneksi nopein. Tähden päämatkan eli 100 metrin alkuerät käydään perjantaina ja finaali on vuorossa lauantaina. Sitä ennen Tähti kisaa vielä 800 metrillä torstaina.

Henry Mannille hopeaa

Ratakelaaja Henry Manni saavutti T34-luokan 100 metrillä hopeaa. Kisan voiton vei Hollannin Stefan Rusch kisaennätysajalla 16,14. Mannin aika oli 16,44.

– On ollut parempiakin aloituksia. En ole hirveän tyytyväinen, ei ollut oikein lennokasta. Vähän väkisin runttaamista. Toivoin parempaa, Manni manasi hopeasta huolimatta.

Hänet nähdään Berliinissä vielä 400 metrillä sekä 800 metrillä.

F11-luokan kiekonheitossa kisannut Petteri Peitso jäi hieman yli puolen metrin päähän pronssimitalista. Kisan voittoon ylsi ylivoimaisesti Italian Oney Tapia maailmanennätyksellä 46,07. Eroa hopealle heittäneeseen Itävallan Bil Marinkoviciin kertyi yli kymmenen metriä.

F34-luokan keihäänheitossa Tuomas Manni kiskaisi parhaallaan 20,55. Janne Saarion parhaaksi tulokseksi jäi 18,00. Manni on tällä hetkellä viidentenä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi