Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Uutuuskirja: Kimi Räikkönen karkasi kasarmilta juopottelemaan Lahdessa

Kimi Räikkönen ja kuri on huono yhdistelmä, kirjoittaa kirjailija Kari Hotakainen uutuuskirjassaan Tuntematon Kimi Räikkönen. Hotakaisen kirjassa formulamestari kertoo tapauksen armeija-ajaltaan 1999–2000 Lahdessa.

Räikkönen oli ollut juopottelemassa serkkujensa luona ja yritti palata kaverinsa kanssa armeijan urheilukouluun aidan yli kiipeämällä, koska ei uskaltanut saapua portista sisään umpikännissä. Sotilaspoliisi huomasi hiiviskelijät ja usutti koirat alueelle. Räikkönen pinkoi nurmikentän yli kasarmille ja pääsi omaan punkkaansa.

Räikkönen kuitenkin haettiin sängystään, ja hän muistelee puhaltaneensa alkometriin puolitoista promillea.

Seuraavana aamuna Räikkönen päätti lähteä luvatta omille teilleen ennen kuin tapaus olisi selvitetty, koska pelkäsi saavansa poistumiskieltoa ja joutuvansa jäämään pois tulossa olevasta kisasta. Räikkönen lähti rannalle ryyppäämään, vaikka Autourheilun kansallisesta keskusliitostakin soiteltiin hänen peräänsä.

Räikkönen soitti lopulta komppaniansa kapteenille ja sopi, että palaa kasarmille, jos hän pääsee seuraaviin kisoihin. Räikkönen muistaa saaneensa 20 päivää poistumiskieltoa, ja seuraavalla viikolla hänelle ilmoitettiin, ettei hän pääsisikään ajamaan kisaansa.

– Sanoin, että se oli sitten tässä, lopetan koko intin. Sanoin sille kapulle, että vitun kyrpä, kusetit mua, Räikkönen kertoo kirjassa.

Räikkönen joutui jakamaan soppaa polkupyörämarssin osallistujille, mutta yllättäen sotilaspoliisin auto tulikin hakemaan hänet ja hän pääsi kisaan.

– Ne kysyi, että milloin kisat loppuu. Kerroin, että varmaan tiistaina, vaikka mä tiesin että maanantaina. Olin sitten yhden päivän siinä välissä himassa. Mä voitin sen kisan, Räikkönen kertoo.

Räikkönen kertoo kirjassa myös laajemmin suhteestaan tupakkaan ja alkoholiin.

– Olen mä junnuna polttanut pari vuotta, mutta en vakituisesti uran aikana. Paitsi aika paljon kännissä on tullut vedettyä, ja olenhan mä ollut aika usein kännissä, Räikkönen kertoo.

– Kyllä mä olen juonut vitusti ottaen huomioon, että olen kilpakuski. Varmaan olen vetänyt niiden kaikkien edestä ja monta kertaa. Mutta ei mulla ole enää sellaista tilannetta, että odottaisin juomista kauden jälkeen. En mä odota, että sitten kun ura loppuu, niin voi vetää viinaa. Kyllä mä olen vetänyt niin tappiin, ettei enää tarvitse.

Lue myös: Kari Hotakainen ei seuraa formuloita ja päätti siksi kirjoittaa kirjan Kimi Räikkösestä
STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi