Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Polarasta ensimmäinen Ruunaruhtinas

Vajaat 290 euroa seitsemän oikein veikanneille palauttanut T76-peli kulki melko lailla suosikkien tahdissa. Kuvituskuva. Lehtikuva/ Kaisa Siren

Antti Tupamäen ajamasta Polarasta kruunattiin odotetusti historian ensimmäinen Ruunaruhtinas. Perjantain mailin voittanut Polara oli kestävin lauantaina juostulla 2 600 metrin matkalla, joten se vei nimiinsä molemmat osakilpailulähdöt.

– Hyvältä tämä Ruunaruhtinaan titteli maistuu ja kun samalla tuli uran 200. voitto, Antti Tupamäki mietti.

– Ihan hyvä systeemi tämä kisa oli ja mukava, että tällainen kisa järjestettiin. Aina vähän helpottaa meidän ja muidenkin tehtävää, kun vastassa eivät ole Costello ja Välähdys. Kaikesta huolimatta Polara joutui juoksemaan kahdesti ihan täyttä kilpaa, jotta voitto tuli.

Ruunaruhtinas-kisassa toiseksi sijoittui molemmilla matkoilla kakkosena ollut Koskelan Akseli ja kolmas oli niin ikään kummallakin matkalla kolmanneksi ravannut Diktaattori.

Ylivieskan raviradan toiminnanjohtaja Ilkka Soronen oli tyytyväinen ensimmäisen Ruunaruhtinas -kisan antiin ja hän lupaili uudelle kilpailulle myös jatkoa tulevaisuudessa.

– Tämä Ruunaruhtinas on meidän juttu ja sen uskallan sanoa jo nyt, että ensi vuonna kisa ajetaan entistä paremmilla palkinnoilla ja pyrimme kehittämään sitä muutenkin, Soronen sanoi.

Lämminveristen pääkilpailu lauantaina oli Malja-ajo, jossa 10 000 euron arvoiseen voittoon ravasi tiukan taistelun jälkeen Olli Koivusen ohjastama Edward Ale, joka puristi viimeisillä metreillä ohi vetotyöstä vastanneesta ikinuoresta Bret Bokosta.

– Kaikki meni nappiin ja oikeassa kohdassa saatiin onnistuminen. Saimme seurata matkalla etukäteen lähdön kahta parasta hevosta ja odottaa loppusuoran alkuun. Siinä lähdettiin hyökkäykseen ja ruuna kiri tosi hienosti maaliin saakka, Koivunen kehui.

Vajaat 290 euroa seitsemän oikein veikanneille palauttanut T76-peli kulki melko lailla suosikkien tahdissa, kun päälähtöjen lisäksi muita 76-voittajia olivat ylivoimaisesti voittaneet Amanda Rose ja Novan Voitto sekä Rapid Leader, Kunnaan Tähti ja Wheelie Awake.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi