Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Amerikkalaisen jalkapallon pelaajien protestit jatkuvat Yhdysvalloissa

NFL:n omistajat hyväksyivät kaksi kuukautta sitten uuden kansallislaulua koskevan säännöstön, jonka mukaan pelaajien tulisi seistä laulun aikana, mikäli he olisivat silloin kentällä. Joukkuetta rangaistaisiin sakolla, jos sen pelaajat eivät noudattaisi sääntöä. Uutta säännöstöä ei ole vielä otettu käyttöön, sillä pelaajayhdistys vastusti sitä. LEHTIKUVA / AFP

Amerikkalaisen jalkapallon pelaajien protestit jatkuvat Yhdysvalloissa. Philadelphia Eaglesin Malcolm Jenkins ja De'Vante Bausby kohottivat nyrkkinsä kansallislaulun soidessa ennen ottelua Pittsburgh Steelersiä vastaan. Miami Dolphinsin Robert Quinn kohotti oikean nyrkkinsä, kun hänen joukkuetoverinsa Kenny Stills ja Albert Wilson polvistuivat.

NFL:n omistajat hyväksyivät kaksi kuukautta sitten uuden kansallislaulua koskevan säännöstön, jonka mukaan pelaajien tulisi seistä laulun aikana, mikäli he olisivat silloin kentällä. Joukkuetta rangaistaisiin sakolla, jos sen pelaajat eivät noudattaisi sääntöä.

Uutta säännöstöä ei ole vielä otettu käyttöön, sillä pelaajayhdistys vastusti sitä. Pelaajayhdistys ja NFL neuvottelevat par'aikaa ratkaisusta.

Pelaajien protestointi kansallislaulun aikana sai alkunsa jo vuonna 2016, kun pelinrakentaja Colin Kaepernick protestoi mustiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa kieltäytymällä seisomasta kansallislaulun aikana. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvosteli Kaepernickia kovin sanoin Twitterissä.

Syyskuussa 2017 mielenilmaukset levisivät laajalle, kun NFL-pelaajat protestoivat poliisiväkivallan ja rodullisen epäoikeudenmukaisuuden lisäksi presidentti Trumpia. Trump oli muun muassa vaatinut seuroja erottamaan ne pelaajat, jotka osoittavat mieltään kansallislaulun aikana. Sittemmin presidentti on ehdottanut pelaajilta palkanmaksun eväämistä, mikäli he eivät kunnioita kansallislaulua.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi