Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Wolff joutui selittämään siipimieskommenttiaan Bottaksesta – "Viittasin kommentillani vain päivän kilpailuun"

Bottas onnistui pidättelemään Ferrareita takanaan ja turvasi näin Hamiltonin johtoasemaa. LEHTIKUVA/AFP

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff joutui nopeasti selittämään sunnuntain siipimieskommenttiaan Valtteri Bottaksesta. Wolff kehui Unkarin gp:n jälkeen Bottasta sensaatiomaisen hyväksi Lewis Hamiltonin siipimieheksi, kun tämä kamppaili ärhäkkäästi nopeita Ferrareita vastaan.

Bottas kertoi kilpailun jälkeen, että Wolffin kommentti satutti häntä, koska sen saattoi käsittää kommentiksi jonkinlaisesta kakkoskuljettajan asemasta.

– Viittasin kommentillani ainoastaan päivän kilpailuun, en MM-sarjan tilanteeseen. Meillä ei ole tallissa minkäänlaista kakkos- tai apukuljettajaa. Kyse oli vain eilisestä kilpailusta, jossa Valtteri joutui puolustamaan tallin johtoasemaa, Wolff kertoi Autosportille.

– Kilpailu oli minun näkökulmastani Mercedeksen paras vuosiin.

Wolff kertoi yllättyneensä siitä, miten pitkään viidenneksi sijoittunut Bottas pystyi pitämään selvästi nopeammat Ferrarit takanaan.

Bottas uhrautui tallin puolesta

Bottas jarrutti Ferrareita 25 kierroksen ajan ennen kuin joutui luopumaan kakkospaikasta. Loppu oli suomalaiselle hankala, kun auton renkaat olivat kuluneet huonoiksi.

– Tiesimme, että kilpailun lopusta tulee Valtterin kannalta kriittinen. Se tässä harmittaakin, että jouduimme uhraamaan hänen kakkostilansa tässä kilpailussa, Wolff kertoi.

Wolffin mukaan siipimieskommentti käsitettiin julkisuudessa pahasti väärin.

– Kokonaisuudessaan tämä tapaus on täydellinen esimerkki siitä, miten asiat kääntyvät joskus päälaelleen, kun niistä ei päästä keskustelemaan kasvotusten, Wolff totesi.

Hamilton kasvatti Budapestin voitolla etumatkansa MM-sarjassa 24 pisteeseen ennen kesätaukoa. Ferrarin Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ovat sarjassa seuraavina ennen Bottasta.

MM-sarja jatkuu 26. elokuuta Belgian Spassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi