Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Esapekka Lapin MM-kotirallista tuli katastrofi, päätöspäivän ulosajo oli piste iin päälle

Viime vuonna Suomen MM-rallin voittoa juhlinut Toyota-kuski Esapekka Lappi pettyi rajusti tämän suven kilpailussa. Lappi menetti mahdollisuutensa jo perjantaiaamuna, kun hän sammutti auton Moksin erikoiskokeella. Myös Yaris WRC:n säädöt olivat pielessä.

Lauantaina pieksämäkeläinen kamppaili kahdeksannelta sijalta neljänneksi, mutta hyvä nousu tyssäsi keskeytykseen sunnuntaiaamun avauserikoiskokeella Laukaassa. Lappi romutti autonsa kilometri ennen pätkän maalia.

– Meni vähän leveäksi sellainen nopea vasemmalle kääntyvä mutka. Yritin mennä sen viitosvaihteella, mutta ei olisi vissiin pitänyt. Takapyörä tippui ojaan ja osui heti kantoon. Se sitten pyöräytti auton suunnan, ja mentiin keula edellä kiviin, Lappi taustoitti STT:lle.

– Pienempi tilanne se oli kuin mitä meillä on ollut useita rallin aikana. Tällä kertaa oja ei kuitenkaan ollut tyhjä.

Toyotan kannalta keskeytyksellä ei ollut väliä, sillä valmistajien MM-sarjassa vain kahden parhaan kuljettajan pisteet lasketaan. Lapin tallikaveri Ott Tänak ajoi Jyväskylässä voittoon ja Jari-Matti Latvala oli kolmas.

Lapille keskeytys oli kova paikka.

– Harmittaa todella paljon, sillä keskeyttäminen on aina hanurista. Nelostila minua ei tietenkään tyydyttänyt lähtökohtiin nähden, mutta en lähtenyt ajamaan tänään muita kiinni. Tarkoitus oli vain pitää Hayden Paddon takana, Lappi sanoi.

– Onni onnettomuudessa on, että keskeytys ei vaikuta yhtään tiimipisteisiin. Ainoa positiivinen asia viikonlopussa oli se, että pystyttiin nostamaan tasoa vaikean alun jälkeen.

Tänak sai hämilleen

Lappi oli hämillään tiimitoveri Tänakin ylivoimasta. Jostain syystä tallin molempien suomalaiskuskien säädöt eivät olleet kohdillaan kisan alussa.

– Jäi pirusti kaivelemaan, miksi me jäimme niin paljon Tänakille silloin, kun hän halusi ajaa kovaa. Sitä meidän on analysoitava kovasti. En pysty äkkiseltään yhtään sanomaan, mistä se johtuu.

– Meidän pitää laittaa datat päällekkäin ja verrata. Sen syyn haluan löytää. Itsestä tuntui, että tuli hyvin, mutta hän pystyi aina ajamaan kovempaa, Lappi ihmetteli Tänakin vauhtia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi