Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Rovanperä lähes WRC-vauhdissa – "Onhan tämä ihan mahtavaa"

Rovanperä on ollut usealla pätkällä lähellä WRC-kuskien vauhtia. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Rallilupaus Kalle Rovanperän kyytiin ei ole kerennyt kukaan muu Suomen MM-rallin WRC2-luokassa. Vasta 17-vuotias puuppolalainen johtaa luokkaa yli 50 sekunnin erolla ennen Eerik Pietarista, kun ajettuna on 15 erikoiskoetta.

Rovanperä oli usealla pätkällä lähellä WRC-kuskien vauhtia. Esimerkiksi legendaarisesta Ouninpohjan erikoiskokeesta muokatulla Kakariston pätkällä Rovanperä jäi Hyundain tehdaskuskista Andreas Mikkelsenistä vain vajaat viisi sekuntia.

Onko iltapäivän tavoitteena peitota joku WRC-kuskeista pätkäajoissa?

– En tiedä, kannattaako sitä enää lähteä kokeilemaan. Huomenna ehkä ekalla lenkillä voisi olla mahdollista, jos on tarvetta. Toivottavasti ei tarvitse. Jos ei ole pakko, ei me taideta kokeilla, Rovanperä naureskeli.

Nuoren suomalaisen johtomarginaali on niin turvallinen, että kisan loppu menee helposti ajeluksi.

– Iltapäivällä otetaan varovasti ja kierretään kivet, kun eroa on noin paljon. Totta kai silloin kun nähdään, että on puhdasta, mennään täysillä, Skodan tehdastallissa ajava suomalaisässä suunnitteli.

"Lähti pienet vinot"

Rovanperä kokeili viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa myös driftingiä. Tuohiketosen erikoiskokeen maalipäässä toisen polven kuljettaja näytti, että homma onnistuu myös ralliautolla.

– No eivät ne lajit ainakaan toivottavasti ole vielä menneet sekaisin. Siinä lähti pienet vinot joo, Rovanperä veisteli.

Kotiyleisön suosikista ei ole pätkien varrella ollut epäilystä, sillä sen verran kovat suosionosoitukset nuori Rovanperä on joka paikassa saanut.

– Onhan tämä ollut ihan mahtavaa. Kisa menee hienosti, niin mikäs sen hienompaa kuin ajaa kotiyleisön edessä. Suomessa on hienoa, kun ihmiset ovat myös siirtymien varressa katsomassa autoja ja hurraamassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi