Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Huimariinan pitkän matkan kirous murtui Vermossa

Maamme kylmäveritammojen parhaimmistoon kuuluva Huimariina onnistui vihdoin voiton arvoisesti myös pitkällä matkalla A.V. Marttilan Tammasarjassa. Huimariinan täysosuma oli uran ensimmäinen 3100 metrin matkalla, vaikka tamma on tunnettu voimamenijänä.

Ari Moilasen ohjastama Huimariina ei ollut alussa nopein, mutta painui vauhdikkaan alkurynnistyksen päätteeksi vetojuhdan paikalle. Huipputamma sai vetää haluamaansa vauhtia, eikä ohjastajan tarvinnut maalisuoralla kuin katsella, missä muut takana tulevat. Huimariinan yhdeksäs kilpailu pitkällä matkalla toi kirkkaimman mitalisijan.

– Tammalle on tullut lähtönopeutta lisää, olisi pystytty niin halutessa lähtemään lujempaa matkaan, Ari Moilanen paljasti.

– Nyt hevosella on kaikki hyvin, ja tästä on hyvä lähteä Rovaniemeä kohti.

Huimariinan valmentajan Johanna Sianojan ilta Vermossa oli takuulla ikimuistoinen, sillä Sastamalassa hevosiaan valmentavan treenarin toinenkin suojatti ylsi voittoon. Olli Koivusen ohjastama Wall In Carlina voitti heti Huimariinan lähtöä seuraavan koitoksen ja toi Johanna Sianojalle lisää ilon hetkiä.

Hallitseva ravikuningatar Saaga S ei suorittanut lähdössä tasollaan ja sen yllä leijuu kasa mustia pilviä, sillä kauden huipennukseen Rovaniemen Kuninkuusraveihin on aikaa enää kaksi viikkoa.

Rata huippunopeassa kunnossa

Vermossa mentiin tällä viikolla lähdöstä toiseen lujaa. Hannu Torvisen ohjastama Robin Roof oli nopein, kun paineli lämminveristen ykkössarjassa hurjat voittolukemat 10,4a/1609 metriä.

Markku Niemisen huipputallin väreissä kilpaileva Robin Roof nautiskeli kärkihevosen pitämästä vauhti-ilottelusta toisessa juoksuparissa ulkona. Hannu Torvinen käänteli ajokkinsa kiriin viimeistä takasuoraa mentäessä ja se ohitti keulan William Pinen helposti.

Voittajaesittelyyn Vermossa kaartoivat myös Club Nord Elit, Juiseri ja Jugador.

Täysosumalla Toto65-pelissä voitti 169.70 euroa. Viidellä oikein sai 9 e.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi