Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Jo löytyi väkkärä seiväspaikalta – Koskiaho ahmi kaikin keinoin Tampereen MM-kisatunnelmaa

Energiapaketti Myrkyn kylästä Karijoelta, seiväshyppääjä Santtu Koskiaho kuvaa hienoa kilpailukokemusta nuorten MM-kisoissa Tampereella niin, että nyrjähdysvaarassa ovat myös toimittajat.

– Hei tämä, tämä näyttää aika pelottavalta, Koskiaho tervehtii haastattelijoiden rinkiä leveästi hymyillen.

Sitten nuori seiväsmies pääsee vauhtiin. Koskiaho vastaa kysymyksiin, keksii omia ja vastaa niihinkin, jotka jäävät esittämättä. Pihkaiset kädet käyvät kuin lentopalloverkolla, tulee lyöntiä ja torjuntaa.

– Ihan hyvä fiilis, vaikka alkoi vaikeasti. Ensin olin kompastua johonkin kaapeliin, sitten juomat kuohahtivat pullosta syliin. Vähitellen jännitys kuitenkin muuttui hyväksi jännitykseksi täällä stadionilla, Koskiaho kertoo.

Koskiaho ylsi karsinnassa tulokseen 510, mikä riitti 16. sijaan. Hän karsiutui loppukilpailusta, mutta tässä tapauksessa se oli sivuseikka. Tärkeintä oli saada hieno kisakokemus.

Ensimmäisissä arvokisoissaan, 17-vuotiaiden EM-kisoissa 2016 hän jäi karsinnassa tulokseen 440.

– Tärkeintä oli, että meni ainakin paremmin kuin ensimmäisissä arvokisoissa. Sivusin myös ennätystäni, mutta vähän jäi silti hampaankoloon, Koskiaho pohdiskeli kilpailua.

– Tavallaan olen kuitenkin tosi tyytyväinen.

Hampaankolostaan Koskiaho kaivoi tosiasian, että hän olisi loppukilpailussa, jos 520 olisi mennyt ensimmäisellä yrityksellä.

– Vähän ajattelin, että se menisi tänään.

Koskiaho vetää ensi kertaa henkeä haastattelussaan.

– Hei, mikäs se kysymys olikaan, ai tunnelma. Sain yleisöstä energiaa. Katsomossa olivat sukulaiset isän puolelta. Ja äidin puolelta varmasti kaikki seurasivat tätä tv:stä.

Elina Kinnusen kauden paras riitti keihäässä seitsemänteen sijaan

Mitalimenestykseen edellisissä nuorten arvokisoissaan totutellut Elina Kinnunen oli varovaisen tyytyväinen keihäänheiton seitsemänteen sijaan nuorten MM-kisoissa Tampereella.

Kinnunen elätteli mitalimahdollisuuksia, mutta oli lopulta iloinen, kun pystyi MM-finaalissa kauden parhaaseen tulokseensa 52,50.

– Ei vieläkään tullut nappisuoritusta, mutta olen ihan tyytyväinen, Kinnunen tiivisti tunnelmansa.

Kinnusella oli edelleen ongelmia heiton vetovaiheessa. Käsi ei pysynyt takana riittävän pitkään, ja heitto lähti takapainoisesta asennosta liian korkealle.

– Keskityin siihen, että saisin loppuhyppyyn enemmän pituutta ja että käsi pysyisi takana, mutta ihan ei vielä onnistunut. Uskon, että pystyn vielä loppukaudesta parempaan ja omaan ennätykseen.

Kinnusen ennätys 54,30 on viime vuodelta. Se olisi riittänyt Tampereen MM-finaalissa neljänteen sijaan.

Ukrainalainen moniottelija Alina Shuh voitti keihäänheiton mestaruuden tuloksella 55,95. Japanin Tomoka Kuwazoe ja Yhdysvaltain Dana Baker ottivat 55 metrin tuloksilla himmeämmät mitalit.

Shuh on Tampereella 7-ottelun voittajasuosikki torstaina alkavassa kilpailussa.

Riku Illukka nautiskeli MM-välierästä: "Ei monelle tällaisia kisoja tule vastaan"

Pikajuoksija Riku Illukka toteutti tavoitteensa 100 metrin kilpailussa Tampereella. Hän pääsi päämääräänsä jo alkuerissä selviämällä jatkoon. Keskiviikkona hän juoksi nuorten MM-kisojen välierissä ajan 10,67, joka riitti aikavertailussa 18. sijaan.

– Hieno oli juosta, sillä välierä oli täällä tavoitteeni, Illukka totesi.

Ilmeistä ja eleistä näki, että Illukka osasi nauttia kokemuksesta uransa toisissa nuorten arvokisoissa.

– Ei monelle tällaisia MM-kisoja tule vastaan, ja olen ihan tyytyväinen myös juoksuihini, Illukka vahvisti.

Silti Illukka tietää, että hän pystyy parempaan kuin Tampereella. Alkuerässä hän hukkasi juoksunsa parhaan ominaisuuden rentouden loppumatkasta. Myös välierä meni jäykistelyksi, kun hän epäonnistui lähtökiihdytyksessä.

– Kiihdytys oli taas huono. Nousin liian nopeasti pystyyn. Se verottaa aikaa, ja muut pääsivät karkuun. Sen jälkeen loppu meni puristamiseksi, Illukka kertasi välieräjuoksua.

Illukan juhlat Tampereella jatkuvat torstaina 200 metrin alkuerissä. Loppuviikon ohjelmassa on vielä pikaviesti.

– Tähtään myös 200 metrillä välierään. Tavoitteena on samalla oma ennätys, sillä välieräpaikka taitaa edellyttää 21 sekunnin alitusta.

Illukan kesäkuun alkupuolella juoksema 200 metrin ennätys on 21,31.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi