Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Kanada, Meksiko ja Yhdysvallat järjestävät vuoden 2026 jalkapallon MM-kilpailut

Kanada, Meksiko ja Yhdysvallat järjestävät vuoden 2026 jalkapallon MM-kilpailut. Yhteishankkeen johtaja Carlos Cordeiro puhui Fifan kongressissa Moskovassa. LEHTIKUVA/AFP

Kanadan, Meksikon ja Yhdysvaltojen yhteishanke voitti Marokon äänin 134–65, kun Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa äänesti tänään iltapäivällä Moskovassa vuoden 2026 jalkapallon MM-kilpailujen isännyydestä.

Kerta on ensimmäinen, kun kisaisännyys jaetaan kolmelle eri maalle. Nyt valituista maista Meksiko on isännöinyt MM-kilpailuja aiemmin vuosina 1970 ja 1986. Yhdysvallat toimi kisaisäntänä vuonna 1994.

Kanada ei ole koskaan aiemmin järjestänyt MM-kilpailuja ja on pelannutkin MM-kilpailuissa vain kerran. Vuoden 1986 Meksikon-kisoissa Kanada hävisi kaikki ottelunsa tekemättä maaliakaan.

Yhteishankkeen eduksi luettiin esimerkiksi pienemmät rakennuskustannukset ja toimiva logistiikka. Marokon hanke koettiin riskeiltään suuremmaksi.

Suomen Palloliitto tiedotti jo eilen äänestävänsä Kanadan, Meksikon ja Yhdysvaltojen yhteishanketta. Myös Ruotsi kertoi jo etukäteen äänestyspäätöksestään, joka kallistui Pohjois-Amerikan maiden yhteishankkeelle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi