Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Hirvonen taisteli palkintopallille takki tyhjänä – Herolalta huima nousu 12:nneksi

Vaikeimman kautta. Näin voi kuvailla yhdistetyn nuoren suomalaistähden Eero Hirvosen maailmancup-kauden neljättä henkilökohtaisen kisan palkintopallisijaa, joka tuli Trondheimin toisen kisapäivän kolmossijalla. Edelle rypistivät kolmen miehen lopputaistossa Saksan Fabian Riessle ja Norjan Jarl Magnus Riiber.

Hirvoselle ei jäänyt jossiteltavaa, vaikka uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto jäikin lopulta vain 1,8 sekunnin päähän.

– Ei ollut helppoa, oli kyllä sellainen taistelu. Ja sen jälkeen kolmossija tuntui todella hyvältä, Hirvonen totesi uupuneen tyytyväisenä.

Koko uralla henkilökohtaisia palkintopallisijoja 22-vuotiaalla Hirvosella on nyt viisi. Kakkossijoja niistä on kaksi, toinen niistä viime vuoden tammikuulta Lahdesta ja toinen Rukalta viime marraskuulta. Kolmossijoja on kolme, kaikki tältä kaudelta. Trondheimia ennen mies nähtiin henkilökohtaisen kisan kolmospallilla viimeksi Ramsaussa joulukuussa.

– Maistuu sen paremmalta, kun edellisestä oli jo aikaa (lähes kolme kuukautta), Hirvonen myhäili paluuta korokkeelle.

Saksan terävin kärki tylsyi

Kisapäivän avausosassa HS140-mäessä Hirvonen venytti 125 metriä ja sijoittui 13:nneksi. Hyppy oli Hirvosen mukaan parasta Trondheimissa, sillä mäki ja mies eivät tällä viikolla päässeet kertaakaan oikein sinuiksi.

Ja vaikka mäkisija olisikin jälleen kerran voinut olla parempikin, asetelmat ladulle olivat kuitenkin varsin sopivat. Edellä ei ollut Riessleä ja Riiberiä lukuun ottamatta juurikaan hiihtovauhdilla häikäiseviä. Tilannetta avitti myös Saksan kahden ykköstähden epäonnistuminen: Trondheimin tiistaisen kisan voittaja Eric Frenzel hylättiin hyppypuvun takia ja Johannes Rydzek jäi mäessä 34:nneksi.

Kymmenen kilometrin hiihdossa työmiehenä oli kymmenentenä ladulle lähtenyt Riessle, ja Saksan yhdistetyn mahtimainetta nyt yksin yllä pitänyt mies teki ratkaisevaa iskua kisan viimeisessä nousussa. Hirvosen voittohaaveet karisivat tuohon.

– Jäin siinä, oli lopussa takki tyhjä. Ja loppusuora tuntui sitten todella pitkältä. Koko kisa mentiin ihan rajoilla, 110 prosenttia oli pelissä ratkaisuvaiheissakin. Kyllä tuo oli maksimisuoritus tämän päivän kunnolla.

Kuntoa pitää löytää vielä rankan cup-kauden päättävään neljän kisan rutistukseen Saksassa tänä ja ensi viikonloppuna.

– Viimeinen puristus, mutta vielä jaksaa, cupin kokonaispisteissä kuudentena oleva Hirvonen myhäili.

Herolalta 26 sijan nousu

Hyppynsä kanssa yhä tuskitteleva Ilkka Herola oli tutulla sijalla eli 12:ntena, jo kolmannen kerran neljän viime kisan aikana. Tapa millä sija nyt tuli, oli kuitenkin komea: mäessä 38:nneksi jäänyt Herola oli ladulla koko porukan nopein.

Cupin "paras hiihtäjä"-kisassa Herola on toisena, edellään vain italialainen vauhtihirmu Alessandro Pittin. Herolalle Pittinin kukistus oli toinen tällä kaudella.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi