Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Viveca Lindfors lähtee MM-kisoihin varmempana kuin koskaan

Viveca Lindfors matkaa Milanon MM-kisoihin takanaan tällä kaudella luistellut ennätyspisteet (166,63), Pohjoismaiden mestaruus, EM-kisojen 14. tila, SM-hopea ja kakkostila Ljubljanan Dragon Trophy -kisasta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Viveca Lindfors on läksynsä oppinut. Kun häneltä kysyy, mitä hän on tällä kaudella oppinut, vastaus ei sisällä sanaakaan olympiavalintakohusta.

– Jokainen kausi opettaa jotakin. Koen että tämän kauden suurin opetus on ollut, että olen oppinut pitämään tason yllä useamman kisan ajan ja onnistunut siinä hyvin, Lindfors sanoo.

Lindfors hankki viime syksynä Suomelle maapaikan Pyeongchangin naisten yksinluisteluun, mutta kisoihin matkusti Emmi Peltonen, joka oli tehnyt kauden parhaat suomalaispisteet ennen valintoja. Lindforsin pettymys kuulsi yhdestä lyhyestä haastattelusitaatista, jota tulkittiin julkisuudessa aina Suomen päivystävää urheilupsykologia Tuomas Grönmania myöten.

Lindforsin vastaus on silti totta. Ensi viikolla Milanossa käynnistyviin MM-kisoihin hän matkaa takanaan tällä kaudella luistellut ennätyspisteet (166,63), Pohjoismaiden mestaruus, EM-kisojen 14. tila, SM-hopea ja kakkostila Ljubljanan Dragon Trophy -kisasta.

Kaksi vuotta sitten Lindfors oli MM-kisoissa 20:s ja EM-kisoissa kahdeksas.

– Varmasti hypyt ovat paljon stabiilimmat kuin silloin, ja muutenkin luistelu on varmempaa. Luistelu myös tuntuu mukavammalta. Oikeastaan kaikki on mennyt eteenpäin, piruetit, olemus ja perusluistelu, Lindfors vertaa tasoaan kahden vuoden takaiseen.

Huipputaitoluistelijoiden ohjelmat ovat viime aikoina muuttuneet, kun ohjelman loppupuolen hypyistä jaetaan bonuspisteitä.

– Uusin juttu huipulla on se, että kaikki elementit kasataan ohjelman loppupuolelle bonusten saamiseksi. Itsekin olen mennyt hiukan siihen suuntaan. Ja totta kai laji huipulla kehittyy koko ajan.

Lindfors, 19, opiskelee Pohjois-Haagan yhteiskoulun lukiossa ja kaavailee aloittavansa ylioppilaskirjoitukset syksyllä. Siksi haastatteluaikakin on rajallinen.

– Minulla on ruotsin koe kello 12, sitä ennen täytyy vielä opiskella.

Kun aikaa jää luistelulta ja opinnoilta, Lindfors lukee. Viimeksi hän kertoo lukeneensa Jane Austenin yli 200 vuotta vanhan klassikon Ylpeys ja ennakkoluulo.

– Se oli dialogivetoista ihmissuhdekuvausta. Ihan mielenkiintoinen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi