Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Kaide vei saumat – Kangasta harmitti olympiarinteessä

Joona Kangas jäi sijalle 26. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Joona Kangas joutui liian kovaan seuraan freestylehiihdon olympiaslopestylessa, ja sijoitukseksi olympiadebyytissä tuli lopulta 26:s pistein 48,80. Paikka olympiafinaaliin jäi 37 pisteen päähän karsinnassa, jossa mies toisensa perään veti erittäin näyttäviä laskuja.

Vuoden 2014 junioreiden maailmanmestarilla on kuitenkin tulevaisuutta, ainakin asenteen puolesta. Vaisun avauslaskun ja muiden laskijoiden huipputulosten myötä toisella kierroksella oli laitettava kaikki peliin, eikä onnistuminen ollut miehen itsensä mielestä välttämättä niin kaukana. Yksi pomppu kaiteen päälle jäi vajaaksi, ja se tuhosi saumat.

– Ei ollut ihan tarpeeksi vauhtia, en päässyt tarpeeksi päälle. Tiesin jo siinä nokalla, että ei riitä enää vauhti. Harmittaa, siinä olisi ollut yksi elämäni parhaista raneista ja saumat finaaliin, 20-vuotias Levi Ski Clubin mies manaili.

– Tiesin, että riskejä on pakko ottaa. Muuten ei finaaliin pääse, joten mentiin all-in. Ja finaali oli ainoa, mikä minulle merkitsee, Kangas jatkoi ja totesi etenkin suoritusvarmuuden vielä erottavan hänet maailman eliitistä.

Kangas kertoi viihtyneensä kisoissa hyvin, mutta yksi pikkujuttu on ärsyttänyt.

– Minulla on pikkuvarvas murtunut, vähän kivun kanssa joutunut olemaan. Pari viikkoa sitten murtui. Ei se kuitenkaan laskemiseen vaikuttanut mitenkään.

Nuoria tulossa

Kangas valmisteli kisaa aika lailla tauotta, suunnitellun ranin äityessä melkeinpä uniinkin. Siksikin harmitus oli kova, mutta eteenpäin mennään. Niin menee Kankaan mukaan suomalaisslopestylekin, vaikka neljän vuoden takainen neljän laskijan olympiajoukkue olikin nyt kutistunut yhteen Kankaaseen.

– Sotshin joukkueesta on kolme jäänyt vähän enemmän kisakuvioista pois, mutta siellä ollut (22-vuotias) Aleksi Patja oli lähellä paikkaa tännekin. Ja nuorempiakin tosi kovia on tulossa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi