Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Vain Pärmäkoski ylsi naisten sprinttivälieriin

Stina Nilsson (vas.) eteni karsinnoista koko kisan voittoon. Aino-Kaisa Saarinen (kesk.) kamppaili jännityksen kanssa, kun Krista Pärmäkoski oli paras suomalainen. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

Naisten sprinttihiihdon voitti Ruotsin Stina Nilsson ennen Maiken Caspersen Fallaa ja OAR-joukkueen Julia Belorukovaa.

Krista Pärmäkoski eteni ainoana suomalaisnaisena välieriin, mutta karsiutui finaalista. Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo karsiutuivat jo puolivälierissä.

Pärmäkoski kertaili tiistaina suomalaismedialle kommenttejaan samaan aikaan, kun maastohiihdon sprinttikilpailun kuusi parasta naista valmistautui starttaamaan mitalijärjestyksen ratkaisseeseen finaaliin.

– Toki olisihan tuolla kivempi seistä tuolla lähtökarsinassa kuin täällä, Pärmäkoski tuumasi.

Pärmäkoski arvioi jääneensä parhaiden vauhdista, koska hänen nopea haarakäyntinsä ei ole vielä riittävän hyvää. Siinä hänelle on tulevien harjoitusvuosien kehityskohde.

Pyeongchangissa ylämäen tikittävä etenemistapa oli arvossaan etenkin siksi, että laduille satoi kevyttä lunta, mikä vaikeutti pitoa.

Pärmäkoski voitti olympiakisojen avausmatkallaan yhdistelmäkilpailussa pronssia, mutta ei ollut järin pettynyt sprintin jälkeenkään. Kroppa on yhä iskussa ajatellen kisojen kuuden matkan urakkaa.

– Minulla oli hyvä vire. Olen palautunut hyvin, saanut nukuttua ja nollattua tilanteen.

– Hyvä matka on tulossa taas torstaina, Pärmäkoski ennakoi vapaan hiihtotavan kymppiä.

Aikkua jännitti

Aino-Kaisa Saarinen on Pyeongchangissa neljänsissä olympialaisissaan, mutta vielä hänenkin tarvitsee jännittää kisojaan. Tiistaina hänellä oli sprinttihiihdon aika-ajossa niin pahasti ylikierroksia, että jopa maallikko näki, ettei ladulla ole tuttu "Aikku". Keho heilui puolelta toiselle, eikä meno ollut kunnolla etenevää.

– Tein aika-ajossa kaikki mahdolliset virheet, Saarinen myönsi.

Hän pääsi viimeisenä jatkoon, mutta tie katkesi ensimmäisessä pudotuserässä. Hollolalainen on silti luottavainen kuntoonsa ja toivoo, että pääsee ensi lauantaina hiihdettävään viestiin.

– Perjantaina tein pääharjoitukseni, ja se sujui todella hyvin. Sikäli on pettymys, että en nyt päässyt eteenpäin, 25:nneksi sijoittunut Saarinen kertasi.

Kerttu Niskanen arvioi, että hänen kannatti hiihtää Pyeongchangissa myös sprintti, vaikka sen lopputulema oli pettymys. Niskanen oli 23:s ja oli lauantain yhdistelmäkisan tavoin yhtä kysymysmerkkiä kisan jälkeen.

– Täytyy palaveerata ja miettiä, mitä tehdään.

Hän arvioi valmentajansa Pekka Vähäsöyringin kanssa etukäteen, että sprintti tuo hänelle terävyyttä ja toivottua repimistä palvelemaan kisojen jatkoa. Perinteisellä hiihtotavalla hän toivoi itseltään silti sprintistäkin parempaa.

– Miellyttävä rata, mutta tulos ei ole miellyttävä, Niskanen sanoi.

Matintalo valmis viestiin

Johanna Matintalo starttasi tiistaina jo toisen kerran näissä kisoissa. Hänenkin tiensä katkesi puolivälierässä, ja sijoitukseksi tuli 19:s. Hänen erässään oli pientä otatusta ahtaassa kurvissa, mutta Matintalo ei kokenut itseään uhriksi eikä konnaksi.

– Harmittaa, etten pystynyt haastamaan erän kolmospaikkaa, mutta ei se olisi riittänyt ajallakaan jatkopaikkaan, Matintalo sanoi.

Hän jatkaa kisarupeamaa ja on valmis vaikka 4x5 kilometrin viestiin, jos valmennusjohto päättää hänet valita.

– Mielestäni olen antanut skiathlonissa (yhdistelmäkilpailussa) perinteisellä ja tänään hyvät näytöt. Ainakin Kertun ja Aikun voitin. En tiedä, mitä viestivalinnoissa painotetaan. Painotetaanko kokemusta, Matintalo puntaroi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi