Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Suosikki latautuu kymppiin lekotellen

Kalla arvioi, että hänellä on parhaat menestysmahdollisuudet juuri vapaan kympillä. Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

Tykkistartin talviolympialaisiin ottanut Charlotte Kalla jatkaa kisoja kyltymättömällä ruokahalulla. Kallan yhdistelmäkilpailusta nappaamaa olympiakultaa juhlittiin sunnuntaina kakkukahveilla, ja ruotsalaistähti tahtoo lisäherkkuja suosikkimatkaltaan eli vapaan hiihtotavan kympiltä torstaina.

– Kokki taikoi kisakylässä mitalikahveille superhyvän kakun. Tuli syötyä aikalailla, Kalla kertoi tiistaina ja vakuutti ruokahalunsa riittävän useampaankin leivokseen.

Sunnuntai sujui muuten huilaillessa. Maanantaina Kalla hiihteli köykäisen lenkin ja teki voimaharjoituksen.

– Keho tuntuu hyvältä. Taisi tulla kakusta lisäenergiaa, joten enää ei tarvitse kuin huilailla ja antaa voimien kasvaa torstaiksi, Kalla kaavaili.

Ennen kisoja Kalla arvioi, että hänellä on parhaat menestysmahdollisuudet juuri vapaan kympillä. Voittotakuuta hän ei sentään torstaiksi lupaa.

– Se on olympiamatkoista suosikkini, mutta muutkin hiihtävät täällä lujaa, Kalla rauhoitteli odotuksia ja muistutti, että hän jäi joulukuussa Davosissa suosikkimatkallaan kahdeksanneksi.

Heti perään Kalla tosin voitti saman matkan maailmancupkisan Toblachissa.

Kympin reitti on juonikas

Tiistain sprintin muiden huoleksi jättänyt Kalla kertoi, ettei hän voi täysin ennakoida torstain virettään, vaikka kaikki tuntui hyvältä kaksi päivää ennen mielimatkaa. Keho reagoi kisojen rasituksiin joskus arvaamattomasti.

Myös Pyeongchangin sääolot ovat jättäneet jälkensä kisatapahtumiin.

– Koskaan ei voi ihan tarkasti tietää, mitä kehosta saa kunakin päivänä irti, Kalla selitti.

– Lisäksi kympin reitti on hankala, kun laskeudumme pitkään alaspäin ja sitten pitää kiivetä takaisin maalialueelle. Siinä on hyvä mahdollisuus ajaa itsensä piippuun.

Yhdistelmäkilpailun suomalainen pronssimitalisti Krista Pärmäkoski oli Davosin kympillä kolmas. Toblachin kympille hän ei startannut.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen