Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Piiroisen finaalipaikka tuli puskista: "En osannut odottaa tätä lumikourusta"

Peetu Piiroinen yllätti itsensä lumikourun eli halfpipen karsinnassa tiistaina Pyeongchangin olympialaisissa. Yksi kolmesta suomalaisesta lumilautailun olympiamitalistista on finaalissa Vancouverin 2010 hopealajissaan, pikkuista vaille kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

– Ei olisi kyllä uskonut. Jos olisi näistä kolmesta lajista ajatellut, että missä pääsee finaaliin, niin tämä oli kyllä se mistä vähiten sitä odotti, myhäili Piiroinen.

Pyeongchangissa jo slopestylessa karsintaan jäänyt ja big airiin olympiauransa päättävä Piiroinen on viime vuosina jättänyt halfpipea vähemmälle. Odotukset eivät siksi olleet kovin suuret, mutta finaalipaikka tuli tuloksella 77,50. Sillä irtosi karsinnan 11. sija.

– Se meni ihan hyvin. Yllätyin kyllä vähän pisteistä, oli aika kovatasoinen karsinta, paljon kovia raneja. Mutta riitti sitten finaaliin, tyytyväinen Piiroinen sanoi.

– Lähtiessä itse asiassa vähän mietin, ettei välttämättä kyllä riitä. Paljon on kiinni siitä, miten vauhdit pysyvät. Tuomarit arvostaa sitä. Isosti ja puhtaasti, se on tosi tärkeää.

Tuolla reseptillä mennään myös finaaliin, jossa Piiroinen tähtää "mahdollisimman ylhäälle". Toki suoritusta on vielä nostettava, ja reilusti.

– Ei siellä muuten voi pärjätä. Ja vaikka nostankin, niin kyllä siitä haastavaa tulee. Nuo kovimmat ovat ihan eri tasolla.

– Paljon riippuu siitä, kuinka moni pysyy pystyssä. Yliyrittämistä on varmasti aika paljon, mutta toisaalta kolme laskua tuo paljon mahdollisuuksiakin.

"Kisat oli nyt tässä"

Markus Malin (19:s, 63,50 pistettä) ja Janne Korpi (28:s, 22,50) jäivät kauas 12 parhaan joukosta.

– Katsoimme muiden raneja ja mietittiin, että tuo minkä tein, olisi pitänyt riittää. Mutta ei näköjään riittänyt, Malin ihmetteli tuomarien toimintaa.

Korvelle, 32, karsinta oli pitkän kilpauran päätös.

– Kisat oli nyt tässä. Lumilautailu jatkuu, mutta kisoihin en enää mene. Joihinkin hupikisoihin ehkä, muttei enää mihinkään ammattimaiseen touhuun.

Viimeinen kilpailu sujui tuskaisesti. Lauantaina harjoituksissa kylkiluunsa murtanut Korpi taisteli puudutuksen voimalla karsintaan, mutta kaatuminen avausranilla vei toiveet.

– Teki pirun kipeää, ja oli, sanoisinko haastavaa lähteä toiseen. No, toisessa kokeiltiin, mutta se meni ihan päin peetä.

Legenda näytti nuoremmille

Karsintaa Phoenix-lumipuiston kourupaikan katsomossa seurannut yleisö innostui kovatasoisen kisan aikana useasti, mutta kaksi kertaa erityisen villisti. Lautalegenda Shaun White, 31, saa sellaista aikaan missä pyöriikään.

Kaksinkertainen halfpipen olympiavoittaja (2006 ja 2010) White varmisti finaalipaikan jo avauskierroksen 93,25 pisteellään. Toisella kierroksella Japanin Ayumu Hirano, 19, tyylitteli 95,25 ja Australian Scotty James, 23, täräytti 96,75, mutta White ei hätkähtänyt: tuomaristolta kolme kertaa 99 ja kolme kertaa 98, karsinnan kärkitulokseksi siis huima 98,50.

– Huomasin, että kaikki tekivät näitä hienoja raneja. Ajattelin, että nostetaan rimaa, White tuumasi.

– Hän on minua vanhempi, ja hyvin ukko painaa. Noin älyttömiä juttuja ja noin isosti, Piiroinen totesi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi