Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Romar tähyää syöksyrinteeseen, naisten kiekkojoukkue haastaa Kanadan

Alppihiihtäjä Andreas Romar kisaa tiistaina Pyeongchangin syöksyrinteessä.

Alppihiihtäjä Andreas Romarilla on tiistaina toinen yritys päästä kisaamaan Pyeongchangin syöksyrinteessä. Sunnuntaina tuuli tuiversi syöksykisan nurin ja siirsi sen torstaille, mutta tiistaina on määrä kilpailla alppiyhdistetyssä.

Kilpailu avaa suomalaisten vilkkaan urheilupäivän Etelä-Koreassa. Alppiyhdistetyn syöksyn on määrä alkaa kello 4.30 Suomen aikaa, ja pujottelun vuoro on kello 8.

Lumilautailun suomalaislajit jatkuvat kello 6.30 alkavalla miesten lumikourun karsintakisalla. Siihen osallistuvat Janne Korpi, Markus Malin ja Peetu Piiroinen, joka ehti jo kilpailla slopestylen karsinnassa.

– Odotan tosi kovatasoista kisaa. Olen tosi tyytyväinen, jos pääsen finaaliin, Piiroinen ennakoi.

Hän on mukana kolmansissa olympialaisissaan, kuten myös Malin. Korpi on trion kokenein, sillä hän kilpailee neljättä kertaa olympialaisissa.

Naisleijonille luvassa hikinen urakka

Naisten jääkiekkojoukkue avasi olympiaturnauksen 1–3-tappiolla Yhdysvalloille, ja tiistaina vastaan tulee vielä kovempi joukkue, Kanada. Se on voittanut neljä naisten olympiakultaa peräkkäin.

– Kanada on hyvin luisteleva joukkue, ja saamme tehdä kovan määrän töitä, kapteeni Jenni Hiirikoski arvioi.

Hänen mukaansa avaustappio jäi sopivasti harmittamaan joukkuetta. Pelaaminen kaipaa huolellisuutta, jotta lajin suurvallan voi haastaa tosissaan.

Kiekkopeli alkaa kello 9.40 Suomen aikaa.

Pärmäkosken mitalista lisävauhtia

Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen ovat hiihtäneet jatkoon Pyeongchangin talviolympialaisten sprinttikilpailun aika-ajosta. Pärmäkoski oli 1,25 kilometrin perinteisen hiihtotavan karsinnassa kolmas, Matintalo 19:s, Niskanen 24:s ja Saarinen 30:s.

Ruotsin Stina Nilsson oli aika-ajon nopein 0,39 sekunnin erolla Norjan Maiken Caspersen Fallaan ja 3,56 sekuntia ennen Pärmäkoskea.

Suomalaiset saivat Aino-Kaisa Saarisen mukaan lisää virtaa Krista Pärmäkosken lauantaisesta mitalista, ja odotukset ovat korkealla.

– Rata on haastava, ja siinä pitää osata hiihtää monipuolisesti, Saarinen ennakoi.

Sprintin pudotushiihdot alkavat kello 13 Suomen aikaa.

Mieshiihtäjistä perinteisen hiihtotavan kisassa ovat mukana suomalaisten tämän kauden sprinttiykkönen Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen.

Miesten aika-ajo alkaa kello 11.05. Jatkoon pääsee 30 parasta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi