Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Saarisen kisapäivä yhtä kiirettä – mestari ei muistanut edellistä SM-voittoaan

Aino-Kaisa Saarinen otti yhdistelmäkisan SM-kullan. Lehtikuva / Markku Ulander

Aino-Kaisa Saarinen esiintyi Vantaan SM-hiihtojen haastatteluissa sunnuntaina hiljaisempana ja vakavampana kuin tavallisesti. Hän kuvasi koko päivää niin kiireiseksi, että hyvä kun ehti Hollolasta Hakunilaan lähtöön mennessä. Kiirettä toi se, että itsensä lisäksi hänen piti pakata koko perheensä ja kahden hiihtotavan sukset mukaan.

Saarinen ratkaisi 6,6 + 6,6 kilometrin yhdistelmäkisan loppukirissä, mikä kuvasi, että myös vapaa hiihtotapa toimi.

– Kun on palautunut ja lihakset toimivat, pystyy hiihtämään vapaatakin hyvin. Näitte varmaan eron perjantain kisaan verrattuna, Saarinen sanoi.

Hän ei muistanut, koska on viimeksi voittanut henkilökohtaisen Suomen mestaruuden. Tilastot kertovat, että niin tapahtui vuonna 2010 Kontiolahdella, jossa hän oli paras 30 kilometrillä. Vuonna 2015 hän juhli pariviestin SM-kultaa ja viime keväänä Lempäälän Kisan riveissä 3x5 kilometrin viestimestaruutta.

Saarinen kukisti loppusuoran kirikamppailussa toiseksi hiihtäneen Johanna Matintalon ja kolmanneksi tulleen Riitta-Liisa Roposen. Neljäs oli Anne Kyllönen.

Puolimatkan suksienvaihdossa oli ensimmäisenä Matintalo, jonka kanssa samaan aikaan sukset vaihtoi Saarinen (0,2 sekuntia jäljessä). Kyllönen oli 3,9 sekuntia kärkeä jäljessä ja Roponen 14,7 sekuntia.

Matintalo tähyää alle 23-vuotiaiden MM-kisoihin ja ilahtui, että pystyi hiihtämään vapaatakin Suomen kärkinaisten tahdissa. Hän on lähtökohtaisesti parempi perinteisellä hiihtotavalla.

– Tämä kisa antoi hyvän merkin siitä, että yhdistelmäkisakin on vahva matka MM-kisoissa, Matintalo sanoi.

Roponen ajoi vapaan hiihtotavan osuuden alussa kärkikolmikon kiinni, ja loppumatkan nelikko tuli tiiviinä ryhmänä. Hän myönsi sählänneensä suksien vaihdossa oikein kunnolla, koska uusi sidemalli on vanhaa vaikeampi.

– Vaihto meni ihan päin hanuria, Roponen naurahti.

Loppukirissä hän jäi Saarisen ja Matintalon kyydistä, mutta oli tyytyväinen, että pystyi sentään pitämään Kyllösen takanaan ja ottamaan mitalin.

– Koska olet nähnyt minun voittavan loppukirin? Roponen kyseli mitalikolmikon haastattelutilaisuudessa.

Kyllönen arveli, että hänen vireensä on menossa parempaan suuntaan SM-viikonlopun kolmen kisan avulla. Hän ei osannut vielä sanoa, kilpaileeko ensi viikonloppuna Planican maailmancupissa.

– Jos en kilpaile siellä, pitää etsiä jokin muu kisa, jossa saa itsensä ahtaalle, Kyllönen sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi