Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Pärmäkoski pääsi jo palkintopallille – palkinnoksi kahden kilon juustokimpale

Krista Pärmäkoski nappasi tämän Tour de Ski -kiertueen ensimmäisen palkintosijansa tänään ja voi halutessaan vaikka pitää juustobileet koko joukkueelle. Pärmäkoski sai kolmossijastaan palkinnoksi kahden kilon kimpaleen kiertueen tukijan juustoa.

– Tykkään juustosta, Pärmäkoski hymähti.

Hän ylsi vapaan hiihtotavan yhteislähdössä kolmanneksi hiukan onnekkaasti, koska voittotaistelussa ollut Norjan Heidi Weng kaatui loppusuoralla.

– Olisi ollut kivempi, että sija olisi tullut hiihtämällä, mutta tässä pitää pysyä pystyssä, Pärmäkoski kertoi.

Rankkasateessa hiihdetty kisa oli hänelle taktisesti onnistunut, koska kolmossijan lisäksi hän otti täydet bonussekunnit välikiristä.

– Tänään oli hyvä päivä. Pienellä riskillä menin välikiriin, koska halusin saada ne sekunnit, ja palauduin siitä ihan hyvin, Pärmäkoski kertasi ylämäkeen spurttaamaansa kiriä 5,7 kilometrin kohdalla.

Märkä keli ei suuremmin haitannut Pärmäkoskea, sillä hän kertoi saaneensa sadekelistä hyvää oppia harjoituskaudella Planican leirillä. Monot olivat märät, mutta maaliin tulon jälkeen hän vaihtoi jalkaan kuivat sukat.

Kiertueen kokonaiskärki Ingvild Flugstad Östberg voitti kympin ennen Maiken Caspersen Fallaa. Pärmäkoski hävisi voittajalle 3,2 sekuntia.

Östberg aikoo jatkaa kiertuetta Italiaan, vaikka jossain vaiheessa hänen uumoiltiin keskeyttävän kiertueen ennen viimeisiä etappeja.

Kolmantena kokonaiskisassa on Yhdysvaltain Jessica Diggins, jolla eroa Östbergiin on 1.56,7. Pärmäkoski jatkaa neljäntenä, 12,4 sekunnin päässä Digginsistä. Tänään 14:nneksi sijoittunut Kerttu Niskanen nousi kokonaiskisassa yhden sijan viidenneksi, kun Yhdysvaltain Sadie Bjornsen kaatui.

Mononen lähti kotiin

Laura Monosen Tour de Ski -kiertue päättyi torstaina Saksan Oberstdorfiin. Hiihtäjä ja hänen valmentajansa Teemu Pasanen arvioivat, että olympialaisiin kuntoutuminen menee kahden kiertueen etapin edelle.

– Kesken jättäminen harmittaa aina, mutta tulevaisuuden kannalta se on järkevämpää, Mononen sanoi tultuaan 10 kilometriltä maaliin 18. sijalla.

Mononen, 33, arvioi, että hänen hiihtämisensä meni torstaina parempaan suuntaan. Toistaiseksi hän ei ole tällä kaudella pystynyt kuitenkaan hiihtämään kertaakaan kymmenen parhaan joukkoon maailmancupissa.

Pasanen kuvasi aiemmin viikolla, että Monosen hiihtoon tehdyt tekniikkamuutokset eivät ole vielä hiihtäjän tekemisessä automatisoituneet. Monosen mukaan tilanne ei ole niin yksioikoinen, että parhaan vireen puuttuminen johtuisi tekniikasta.

– Vielä ei ole ollut huippukuntoa, Mononen sanoi.

Hän kilpailee seuraavan kerran Vantaan SM-hiihdoissa ensi viikolla.

Aino-Kaisa Saarinen jätti tänään taakseen vain kolme maaliin päässyttä ollen 40:s, puolentoista minuutin päässä kärjestä. Kokonaiskisassa Saarinen putosi sijalle 26.

Saarisella oli vaikeuksia saada tasapainoinen hiihto suolauksen kovettamalla alustalla. Tunne oli Saarisen mukaan sama kuin hiekoittamattomalla jäisellä jalkakäytävällä.

– Sääret puutuivat. Oli vaikeaa pysyä pystyssä, hän kertoi.

Tour de Ski päättyy Val di Fiemmeen, jossa hiihdetään lauantaina 10 kilometrin yhteislähtö perinteisellä ja sunnuntaina 9 kilometrin takaa-ajo.

Iversen vei yhteis lähdön

Norjan Emil Iversen voitti maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen 15 kilometrin yhteislähtökisan Oberstdorfissa. Sindre Skar toi Norjalle kaksoisvoiton, Italian Francesco De Fabiani oli kolmas ennen kiertueen kärjessä jatkavaa Sveitsin Dario Colognaa.

Suomalaisista Ari Luusua oli 37:s, Antti Ojansivu 59:s ja Kusti Kittilä 66:s.

Cologna venytti kokonaisjohtoaan, sillä Venäjän Sergei Ustjugov kaatui kisassa monen muun tavoin. Colognan etumatka Ustjugoviin on 53 sekuntia. Norjan Martin Johnsrud Sundby nousi kolmanneksi, 14,6 sekunnin päähän Ustjugovista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi