Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

"Lauria ei enää pysäytetä, häntä yritetään vain hidastaa"

Suomen koripallomaajoukkue odottaa, että Lauri Markkanen saa osakseen erikoisvartiointia ja kovia otteita, kun Suomi ja Italia taistelevat EM-kisojen puolivälieräpaikasta tänä iltana Istanbulissa.

– Lauri on noussut supertähdeksi. En tarkoita tällä Michael Jordanin tasoa, vaan sitä, että vastustaja asennoituu niin, ettei Lauria voi pysäyttää, vaan häntä yritetään vain hidastaa. He yrittävät rajoittaa sitä, miten usein hän saa pallon, takamies Jamar Wilson arvioi Suomen 20-vuotiasta kuopusta.

Suomen kapteeni Shawn Huff sanoo, ettei vastustajan puolustuksella ole hyviä vaihtoehtoja Markkasta vastaan.

– Laurin kohdalla ei ole merkitystä, pannaanko häntä vastaan nopeampi pieni mies vai vahvempi iso mies. Lauri heittää kaukaa mutta on näyttänyt myös, että hän pystyy pelaamaan korin lähellä pienempää puolustajaa vastaan. Meidän pitää joukkueena löytää systeemi, jossa saamme pelattua hänelle parhaat paikat, Huff sanoi.

Suomi ennakoi, että 205-senttinen Nicolo Melli vartioi suurimman osan ajasta Markkasta. EM-kisoissa Italia on tähän asti välttänyt vartioitavien vaihtamista screeneissa, mutta saattaa muuttaa taktiikkaansa Markkasta vastaan.

– Varmaan sieltä tulee samankaltaista puolustusta kuin (elokuun maaotteluissa) Sardiniassa. He puolustavat kovaa, ja erityisesti Melli on hyvä puolustaja, Markkanen itse ennakoi.

Markkasen päällystakikseen odottama Melli pelasi viime kaudella Euroliigaa saksalaisen Bambergin riveissä, mutta siirtyy ensi kaudeksi EM-kaupunki Istanbulin Fenerbahceen. Melli on pelannut tähän asti heikot EM-kisat ja kerännyt vain 6,2 pistettä ottelua kohti alle 38 prosentin pelitilannetarkkuudella.

Suomi haluaa iskeä ensimmäisenä

– Vaarallinen joukkue, heittovoimainen ja aggressiivinen. Löytyy useita eri ratkaisijoita. Lauri Markkanen on vaarallinen valttikortti ja Petteri Koposesta voi sanoa samat sanat.

Shawn Huff arvioi, että Italian ennakkoraportti Suomen joukkueesta kuulostaa suunnilleen tältä. Entä miten kapteeni arvioi Italiaa?

– Tuttu vastus. Fyysinen joukkue, ja meidän on pakko vastata heidän fyysisyyteensä, Huff sanoi.

Jamar Wilson oli samaa mieltä.

– Meidän täytyy iskeä ensimmäisenä, koska he yrittävät iskeä ensimmäisenä. He ovat kovia, heillä on isot takamiehet ja he yrittävät pelata fyysisesti meitä vastaan. He ovat hyvin organisoitu joukkue, Wilson sanoi.

Suomi on voittanut Italian viimeksi kesällä 2009 ja hävinnyt sen jälkeen pelatut seitsemän maaottelua.

– Kilttiä ja kaunista peliä ei ole tulossa, sen näkee jo Italian pistemääristäkin tässä turnauksessa. Italia nimenomaan haluaa pelin hitaaksi painimatsiksi, Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi ennakoi.

Ottelu alkaa kello 18.45 Istanbulissa. Voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu-uutiset

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen