Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Naisten päivä Lontoossa – Brittney Reese, Emma Coburn ja Dafne Schippers juhlivat mestaruuksia

Hollannin Dafne Schippers juoksi ajan 22,05. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Yleisurheilun MM-kisojen kahdeksas päivä oli naisten.

Brittney Reese voitti perjantaina Lontoossa pituushypyn senttipelissä neljännen maailmanmestaruutensa, yhdysvaltalaiset Emma Coburn ja Courtney Frerichs yllättivät afrikkalaiset suosikit estejuoksussa, ja Dafne Schippers palasi olympiahopean jälkeen 200 metrin mestariksi.

Puolalainen moukarinheittäjä Pawel Fajdek korjasi mestaruuden illan ainoasta miesten loppukilpailusta.

Reese omisti mestaruutensa muutamaa viikkoa ennen kisoja kuolleen isoisänsä muistolle.

– Isoisäni King David oli suurin fanini. Hänen ansiostaan aloin urheilla, ja hän oli tänään sydämessäni mukana tässä kilpailussa, Reese kertoi.

– Jatkan uraani Tokion olympialaisiin ja lopetan sinne.

Reese ponnisti voittotulokseksi 702. Ilman Venäjän kansallistunnuksia kilpaillut Darja Klishina sijoittui toiseksi tasan seitsemän metrin tuloksella, ja yhdysvaltalainen olympiavoittaja Tianna Bartoletta nousi viimeisellä hypyllään kolmanneksi.

Afrikkalaiset tikahtuivat vauhtiinsa

Coburn ja Frerichs kestivät afrikkalaisjuoksijoiden hiillostuksen vauhdikkaassa estefinaalissa. Kaksikko säilytti maltillisella taktiikallaan voimansa loppukiriin, joka toi Yhdysvalloille kaksoisvoiton.

Coburn voitti vauhdikkaan kilpailun uudella MM-kisaennätyksellä 9.02,58, joka jäi kymmenen sekuntia matkan maailmanennätyksestä. Frerichs varmisti kaksoisvoiton ajalla 9.03,77.

Coburnin voittoaika on Lontoon kisojen ensimmäinen MM-kisaennätys ja myös Yhdysvaltain ennätys. Omaa ennätystään hän kohensi viisi sekuntia.

– Edellisissä arvokisajuoksuissani aloitin kirin liian aikaisin. Nyt olin kärsivällinen, ja tuli paras mahdollinen tulos. Ihan voittoa en odottanut, mutta tuli jopa kisaennätys, Coburn kertoi.

Frerichs kohensi voittajan kannoilla kauden parastaan 16 sekuntia.

Maailmanlistan tilastokakkonen, Kenian Hyvin Kiyeng Jepkemoi otti pronssin ajalla 9.04,03. Hän voitti kaksi vuotta sitten maailmanmestaruuden ja juoksi Rion olympialaisista hopeamitalin viime kesänä.

Bahrainilainen olympiavoittaja ja matkan ME-nainen Ruth Jebet jäi finaalissa viidenneksi. Maailmantilaston kenialainen kärkinainen ja nuorten ME-juoksija Celliphine Chespol uupui kuudenneksi.

Schippers ratkaisi kaarteessa

Schippers kiihdytti 200 metrin loppukilpailussa johtoon jo kaarteessa ja säilytti etumatkan maaliin asti. Hän kohensi voittoajallaan 22,05 kauden parastaan viisi sekunnin sadasosaa.

– Tuli tärkeä voitto. Olen tehnyt viime vuodet valtavasti töitä, mutta minulla on ollut edellisen maailmanmestaruuden jälkeen aika vaikeaa, Schippers kertoi.

– Vaihdoin valmentajaakin, joten tämä voitto oli todella tärkeä.

Marie-Josee Ta Lou kiillotti Norsunluurannikon ennätyksen aikaan 22,08 ja hankki 100 metrin hopean jatkoksi toisen hopeamitalin.

– Olen tyytyväinen molempiin mitaleihin, ja olen niistä ylpeä. Tämä on ollut mahtava viikko, Ta Lou kertoi.

– Viimeistelyleirillä tunsin kipua jalassani, mutten kertonut siitä edes valmentajalleni.

Bahamalainen 400 metrin olympiavoittaja Shaunae Miller-Uibo paikkaili ratakierroksen pettymystään pronssimitalilla. MM-kisojen 400 metrillä neljänneksi jäänyt Miller-Uibo jaksoi 200 metrillä maaliin ajassa 22,15.

Pikajuoksun mahtimaat Jamaika ja Yhdysvallat saivat naisten 200 metrillä kolhuja. Jamaika ei saanut loppukilpailuun yhtään juoksijaa. Yhdysvaltain kolmikon vauhdikkain juoksija Deajah Stevens jäi viidenneksi.

Fajdek toipui olympiapettymyksestä

Pawel Fajdek otti palasi asemiinsa Lontoon MM-kisojen moukarifinaalissa. Rion 2016 olympialaisissa karsintaan kompastunut puolalainen palautti moukarimestaruuden oikeisiin käsiin murjaisemalla lekan 79,81 metriin.

Fajdek juhli MM-kultaa myös yleisurheilun edellisissä MM-kisoissa 2015 Pekingissä ja 2013 Moskovassa.

Ilman kansallisuustunnuksia moukarihäkissä heittänyt Valeri Pronkin pilasi puolalaisten haaveet kaksoisvoitosta. Pronkin jysäytti moukarin 78,16 metriin ja korjasi hopean.

Myös Fajdekin adjutantti Wojciech Nowicki lipsautti moukarin yli 78 metriin, tosin vain kolmen sentin turvin. Hän sai palkinnoksi pronssimitalin.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu-uutiset

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen