Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Yhdysvaltain naiset juhlivat esteissä kaksoisvoittoa, Fajdek moukarifinaalin voittoon

Yhdysvaltalaisjuoksijat estejuoksijat Courtney Frerichs ja Emma Coburn päihittivät estefinaalin ennakkosuosikit. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Yhdysvaltalaisjuoksijat estejuoksijat Emma Coburn ja Courtney Frerichs löivät mojovan lommon afrikkalaisjuoksijoiden maineeseen Lontoon MM-kisoissa. Coburn ja Frerichs juoksivat perjantaina naisten jännittävässä estefinaalissa kaksoisvoiton ennen juoksun ennakkosuosikkeja.

Coburn voitti vauhdikkaan kilpailun uudella MM-kisaennätyksellä 9.02,58, joka jäi kymmenen sekuntia matkan maailmanennätyksestä. Frerichs varmisti kaksoisvoiton ajalla 9.03,77.

Coburnin voittoaika on Lontoon kisojen ensimmäinen MM-kisaennätys. Aika on myös uusi Yhdysvaltain ennätys. Omaa ennätystään hän kohensi viisi sekuntia.

– Jopa oli kilpailu, Coburn siunaili juoksua maalissa.

– Edellisissä arvokisajuoksuissani aloitin kirin liian aikaisin. Nyt pyrin olemaan kärsivällinen ja tuli ainakin paras mahdollinen tulos. Ihan voittoa en odottanut, mutta tuli jopa kisaennätys.

Frerichs kohensi voittajan kannoilla kauden parastaan 16 sekuntia.

Maailmanlistan tilastokakkonen, Kenian Hyvin Kiyeng Jepkemoi otti pronssin ajalla 9.04,03. Hän voitti kaksi vuotta sitten maailmanmestaruuden ja juoksi Rion olympialaisista hopeamitalin viime kesänä.

Bahrainilainen olympiavoittaja ja matkan ME-nainen Ruth Jebet jäi finaalissa viidenneksi. Maailmantilaston kenialainen kärkinainen ja nuorten ME-juoksija Celliphine Chespol uupui kuudenneksi.

Coburnin oli vaikea uskoa, että hän onnistui voittamaan näin ansioituneen joukon.

– Kun nousin johtoon, odotin koko ajan, että selän takaa lappaa kohta porukkaa edelle. En vilkuillut sivuille enkä taakseni, vaan yritin vain puristaa lisää vauhtia, Coburn kertoi.

Fajdek otti paikkansa moukarifinaalissa

Pawel Fajdek otti paikkansa takaisin Lontoon MM-kisojen moukarifinaalissa perjantai-iltana. Rion 2016 olympialaisissa karsintaan kompastunut puolalainen palautti moukarimestaruuden oikeisiin käsiin murjaisemalla moukarin 79,81 metriin.

Fajdek juhli MM-kultaa myös yleisurheilun edellisissä MM-kisoissa 2015 Pekingissä ja 2013 Moskovassa.

– Olen odottanut tätä kilpailua viisi vuotta. Karsiuduin myös Lontoon 2012 olympialaisten finaalista, mutta pääsin nyt maksamaan kalavelkoja. Tulos olisi tosin voinut olla parempi tänään, Fajdek kertasi kilpailua.

– Aloitin rauhallisesti, mutta pysyin yliastutunkin heiton jälkeen rauhallisena. Tiesin, että mitta riittää, kun saan hyväksytyn heiton sektoriin.

Ilman kansallisuustunnuksia moukarihäkissä pörrännyt Valeri Pronkin pilasi puolalaisten suunnitelmat kaksoisvoitosta. Pronkin jysäytti moukarin 78,16 metriin ja korjasi hopean.

Myös Fajdekin adjutantti Wojciech Nowicki onnistui juonimaan moukarin yli 78 metriin, mutta vain kolmen sentin turvin. Hän sai palkinnoksi pronssisen mitalin.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu-uutiset

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen