Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Murto ja Purola EM-pronssille nuorten EM-kilpailuissa

Purola nappasi jo toisen mitalinsa, sillä eilen hän otti hopeaa 100 metrillä. LEHTIKUVA / Timo Aalto

Suomen joukkueen mitalisaalis kasvoi lauantaina kahdella pronssilla yleisurheilun 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa Italian Grossetossa. Samuel Purola pinkaisi 200 metrillä pronssia ja ylsi mitaleille toisena kilpailupäivänä peräjälkeen. Toisen pronssin toi seiväshypystä Wilma Murto.

Purola saavutti perjantaina sadalla metrillä hopeaa. 200 metrillä Purolan päihitti brittikaksikko Toby Harries ja Jona Efoloko. Purolan osallistuminen oli hetken epävarmaa haavan vuoksi.

- Haava tuli 100 metrin finaalin jälkeen ja paheni 200 metrin välierissä. Se oli aika ilkeäntuntuinen. Siinä oli 200 metrin välierän jälkeen pari tuntia hullunmyllyä, kun asia mietittiin, mutta joukkueen johto sai puhuttua minut ympäri, Purola kertoi SUL:n nettisivuilla.

Seiväspaikalla Murto ylitti parhaallaan 415. Saga Andersson (405) täydensi suomalaismenestystä neljällä sijallaan. Mestariksi hyppäsi ruotsalainen Lisa Gunnarsson tuloksella 440.

Murto avasi Grossetossa ulkoratakautensa jalkapohjavaivojen vuoksi ja aloitti 415:stä, joka meni toisella yrityksellä ja toi mitalin.

Lehikoinen rentoutti

Viivi Lehikoinen eteni lauantaina 400 metrin aitojen finaaliin. Välierissä hän ehti eränsä kolmanneksi ajalla 58,87, vaikka löysäsi lopussa.

– Juoksun alku sujui hyvin. Ajattelin sitten, että rentoutan juoksua. Lopussa katsoin, että siinä on neljä juoksijaa edessä. Piti vähän kiristää, mutta onneksi pääsin finaaliin, Lehikoinen kertasi.

Viime vuonna Lehikoinen voitti 400 metrin aidat 17-vuotiaiden EM-kisoissa. Sunnuntaisen finaalin jälkeen edessä on vielä 4x400 metrin finaali, johon hänen joukkuetoverinsa Aino Pulkkinen, Kira Kruuti, Wilma Lassfolk ja Nea Mattila varmistivat paikan lauantaina. Pulkkinen juoksi myös 200 metrin henkilökohtaisen matkan välierissä ja päätyi sijalle 19.

Naisten pituushypyn karsinnassa Taika Koilahti rikkoi karsintarajan 625 kantaneella toisella hypyllään ja eteni finaaliin.

– Olin askelten kanssa vielä vähän varovainen, mutta finaalissa painetaan täysillä, Koilahti sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi