Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Suomi saa vuoden 2022 jääkiekon miesten MM-kisat

MM-kisojen isäntäkaupungeiksi tulevat Tampere ja Helsinki. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

Jääkiekon miesten MM-turnaus järjestetään Suomessa vuonna 2022. Asia varmistui tänään Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kongressissa Kölnissä.

Päätös tuli vain pari tuntia sen jälkeen, kun tieto vuoden 2021 MM-isännistä oli julkistettu. Siinä haussa Suomi jäi nuolemaan näppejään, sillä vuoden 2021 MM-kisat menivät Latvialle ja Valko-Venäjälle.

Latvian ja Valko-Venäjän yhteishanke kukisti Suomen yhden äänen erolla. Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan mukaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kongressin äänestys ratkesi 54–53.

Vuoden 2022 MM-turnaus on tarkoitus järjestää Tampereella ja Helsingissä.

Nummela arvioi, että vuoden 2021 MM-haussa Suomella oli Kölnissä suurten kiekkomaiden tuki, mutta IIHF:n pienet ja osin eksoottisetkin jäsenmaat valitsivat Latvian ja Valko-Venäjän.

– Äänestystulos herätti keskustelua siitä, millainen päätöksentekojärjestelmän pitää olla, Nummela sanoi ennen kuin tieto vuoden 2022 isännyydestä oli julkistettu.

Suomessa MM-kisat olivat 2012 ja 2013 yhdessä Ruotsin kanssa.

Latvia oli viimeksi MM-isäntä 2006. Kisat pelataan Riiassa ja Valko-Venäjällä Minskissä, jossa MM-turnaus oli myös 2014.

– Opimme paljon vuoden 2006 ja vuoden 2014 kisoista. Se kokemus auttaa meitä järjestämään vielä paremmat kisat, Valko-Venäjän jääkiekkoliiton pääsihteeri Jaraslau Zauharodni kommentoi IIHF:n nettisivuilla.

Ensi vuonna miesten MM-turnaus järjestetään Tanskassa, 2019 Slovakiassa ja 2020 Sveitsissä.

Naisten seuraavat MM-kisat järjestetään Suomessa 2019. Ensi vuonna naiset eivät pelaa maailmanmestaruudesta olympialaisten takia.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X