Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Mercedes pohtii jo tallimääräyksiä – Bottas kakkoskuskiksi?

Ferrarin vahva alku formula ykkösten MM-kaudella on saanut viime vuosien mahtitalli Mercedeksen jo miettimään tallimääräysten käyttöä. Tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, että Mercedeksen voi olla vaikeaa sallia kuljettajilleen Lewis Hamiltonille ja Valtteri Bottakselle täyttä vapautta jatkossa. Tämä saattaa jopa johtaa siihen, että Bottasta pyydetään ottamaan kakkoskuskin rooli.

Esimakua saatiin jo sunnuntaina Bahrainissa, kun Mercedes määräsi Bottaksen päästämään Hamiltonin ohitseen kahdesti. Hamilton ei kuitenkaan pystynyt estämään Ferrarin Sebastian Vetteliä ottamasta toista voittoaan kauden kolmen ensimmäisen kisan aikana. Vettel johtaa Hamiltonia seitsemällä pisteellä MM-sarjassa, ja kolmantena oleva Bottas on jäänyt Vettelistä jo 30 pistettä.

– Emme pidä siitä (tallimääräyksistä) lainkaan. Emme ole tehneet sitä viime vuosina, mutta tilanne on nyt erilainen. Joten asia tarvitsee kunnollista analyysia, Wolff sanoo.

Wolffin mukaan selkeän ykköskuskin määrittäminen jo ennen kisaa ei ole kuitenkaan todennäköistä.

– Haluamme antaa kisan alussa tasapuoliset mahdollisuudet, olemme sen mielestäni velkaa heille (kuljettajille). Olisi liian rajua (suosia vaikkapa paalulle ajanutta). Kolme kisaa takana, siihen ei haluta mennä vielä.

– Mutta näitte mitä teimme Bahrainin kisassa: teimme päätöksen, ja teimme sen kahdesti, koska mielestämme se oli ainoa sauma voittaa kisa.

Ongelmat rengaspaineiden kanssa pilasivat Valtteri Bottaksen kisan formula ykkösten Bahrainin osakilpailussa, mutta Mercedes-kuski sai silti Bahrainin kisaviikonlopusta itseluottamusta kauden jatkoon. Bottas on vakuuttunut, että hänellä on mahdollisuuksia taistella maailmanmestaruudesta.

– Kaudesta on ajamatta vielä 17 kisaa, Bottas muistutti ajettuaan Bahrainissa paalupaikalta kolmanneksi.

Bottas on MM-pisteissä 30 pisteen päässä johtavasta Sebastian Vettelistä kolmen kilpailun jälkeen. Vettel ajoi Bahrainissa Ferrarillaan kauden toisen voittonsa. MM-kakkosena on Bottaksen Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton.

Bahrainin paalupaikasta huolimatta Bottas arvioi, että hänen pitää parantaa etenkin aika-ajoissa.

– Minun pitää saada autosta enemmän irti. Uskon silti, että olemme aika-ajossa Ferraria edellä.

– Ferrari on onnistunut meitä paremmin kisapäivinä, etenkin isolla polttoainekuormalla, Bottas selitti.

Varikkokäynneissä pulmia

Mercedeksellä on ollut alkukaudesta pulmia Bottaksen varikkokäynneissä.

– Melbournen avauskisassa varikkopysähdykseni toimi, mutta sen jälkeen on ollut erilaisia ongelmia. Toivottavasti saamme ne harjoiteltua kuntoon seuraavaan kisaan mennessä.

Bahrainissa Bottas menetti lähtösijaansa nähden kaksi sijoitusta. Voiton karkaaminen uran ensimmäisen paalupaikan jäljiltä harmitti, koska tekniset murheet rengaspaineissa estivät häntä ajamasta parhaalla mahdollisella tasolla.

– Minun tavoitteeni oli voittaa, emmekä onnistuneet siinä.

Mercedes määräsi Bottaksen päästämään Hamiltonin ohitseen. Vaikka ratkaisu kirpaisi, Bottas ymmärsi sen perusteet.

– Lewisilla oli lopussa minua parempi mahdollisuus taistella voitosta, Bottas sanoi.

Formula ykkösten seuraava kisa ajetaan vappuaattona Sotshissa. Bottaksen mukaan siellä kaikki on taas erilaista kuin Bahrainissa: asfaltti, lämpötila, radan malli ja sen myötä ajettavuus.

– Pienikin parannus kierrosajoissa olisi iso etu, Bottas ennakoi.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu-uutiset

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen