Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Sivula johti VaLePan voittoon mestareista

Vammalan Lentopallo voitti illan kierroksella Kokkolan i Kokkolan Tiikerit 3–1. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Lentopallon miesten Mestaruusliigan puolustava mestari Kokkolan Tiikerit koki kovia keskiviikkona, kun sille viime kevään finaaleissa hävinnyt Vammalan Lentopallo kuittasi kalavelkoja voitettuaan 3–1.

Tiikerit pelasi hyvin vain avauserän. Sen jälkeen VaLePan syöttö koheni ja vastaavasti Tiikereiden hyökkäystehot putosivat radikaalisti.

Urpo Sivula oli muiden kotijoukkueen pelaajien tavoin vaisu avauserässä, mutta toisessa hän teki 10 pistettä ja kokosi lopulta koko ottelussa 27 pistettä. Tiikereiden tehokkain Antti Ropponen teki 16 pistettä.

Tiikerit hävisi viime kaudella vain yhden ottelun, juuri VaLePalle vieraissa helmikuun lopulla 2016 runkosarjassa. Nyt tappioita on jo seitsemän.

– Sieltä lähti niin kovia pelaajia, Lelu (Olli-Pekka Ojansivu) ja se suorastaan maaginen libero Koga. Ei ihme, ettei se enää ole niin kova joukkue, Sivula sanoi.

Hurrikaanille kotivoitto

Hurrikaani-Loimaa kaatoi Vantaan Ducksin 3–0 selvin eränumeroin. Eemeli Kouki teki 17 ja Matti Oivanen 14 pistettä voittajille.

– Hyökkäystehot varsinkin nelospaikalta olivat tänään todella hyvät. Eemelillä oli todella hyvä ilta. Myös syöttö toimi todella hyvin. Ässiä ei tullut paljon, mutta meidän puolellemme tuli vastapallona paljon, ja niistä tehtiin pisteitä hyvällä prosentilla, sanoi Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen.

Toni Kankaanpää teki Ducksille 15 ja Miro Määttänen 11 pistettä.

Hurrikaani pelaa viikonloppuna vielä kaksi ottelua, ennen kuin matkaa Italiaan Trentinoon pelaamaan CEV-cupin toisen kierroksen toisen osaottelun. Kotona Hurrikaani hävisi 0–3.

Etta kukisti Riennon

Joonas Jokela teki peräti 26 pistettä, kun Oulun Etta kaatoi Joensuun Riennon 3–1.

– Joonas ja toinen nuori eli Antti Ronkainen ovat koko kauden pelanneet erityisen hyvin kotiotteluissa, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Anssi Hakala teki Ettallle 17 ja Markus Kaurto 13 pistettä. Yleispelaaja Eetu Pennanen kävi keskiviikkona ortopedillä, ja Kuoksan mukaan pelikuntoon pääsy vie enää 1–2 viikkoa.

Joni Savimäki oli 17 pisteellä Riennon tehokkain. Ville Louhela tuki 15 pisteellä. Riennolle tappio oli 12. peräkkäinen. Se on voittanut vain Pielaveden Sammon 29. lokakuuta.

PerPo nousi kotivoittoon

Perungan Pojat kaatoi kuopiolaisen Leka Volleyn 3–2. Valmentaja Henri Tuomi oli todella tyytyväinen.

– Lähtökohdat olivat vaikeat, sillä osa joukkueesta on ollut sairaana, eikä pelikunto ollut paras mahdollinen. Pikkuvammojakin on ollut. Peli ei varmasti ollut kaunista, mutta löysimme keinon voittaa, Tuomi sanoi.

Hakkuri Fredric Gustavsson teki voittajille 23 ja keskitorjuja Andre Brown 19 pistettä. Brown otti peräti kahdeksan torjuntapistettä.

Samuli Kaislasalo teki Lekalle 32 ja Jan Helenius 22 pistettä. Tappio oli Lekalle kuudes peräkkäin.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Urheilu-uutiset

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen