Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Valmentaja Santos ei kaivannut kaunista peliä

Santos kutsui joukkuettaan turnauksen rumaksi ankanpoikaseksi. Portugali voitti turnauksessa vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. LEHTIKUVA/AFP

Portugalin mestariksi valmentanutta Fernando Santosia ei haitannut, että hänen joukkueensa pelasi voitokkaasti päättyneessä jalkapallon EM-lopputurnauksessa "rumaa" peliä.

Santos antoi ottelun jälkeen lämpimän halauksen loukkaantuneelle tähtipelaajalleen Cristiano Ronaldolle. Portugalin mestaruuden ratkaisi lopulta Ronaldon maalien sijaan Santosin ovela taktiikka.

Mestarit voittivat turnauksessa vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. Valmentaja kutsui joukkuettaan turnauksen rumaksi ankanpoikaseksi.

– Olisinko halunnut, että pelaamme nättiä peliä? Kyllä, Santos sanoi puolivälierän jälkeen, kun Portugali kukisti Kroatian jatkoajalla.

– Mutta jos pitää päättää, pelaammeko kauniisti ja lähdemme kotiin, vai pelaammeko rumaa peliä ja olemme täällä, minusta ruma on parempi.

Santos tuli Portugalin valmentajaksi syyskuussa 2014, kun joukkue oli juuri hävinnyt EM-karsintaottelun Albanialle. Santos rakensi joukkueen Ronaldon ympärille ja Portugali otti seitsemällä peräkkäisellä voitolla karsintalohkonsa ykkössijan.

Euroopan mestaruus on Santosin mukaan hänen uransa kohokohta.

– Päätimme kaksi vuotta sitten joukkueen kanssa, että pääsemme tänne. Olemme tehneet sen eteen töitä kuin hullut, Santos sanoi.

Onnelliset kannattajat tanssivat Portugalissa

Kymmenettuhannet portugalilaiset vyöryivät kaduille juhlimaan maan ensimmäistä arvokisamestaruutta kasvot maalattuina ja heiluttaen Portugalin lippuja.

– En löydä sanoja. Me ansaitsimme tämän. Vihdoin hiljensimme ranskalaiset ja kaikki, jotka puhuivat meistä pahaa. Todistimme, että olemme vahvempia, 22-vuotias Ruben Sardinha sanoi Portugalin lippuun kietoutuneena.

Lissabonin fanialueella pelko ehti jo vallata kannattajajoukon, kun Cristiano Ronaldo kannettiin paareilla kentältä vaihtoon. Kauhu vaihtui riemuun Ederin jatkoaikamaalin jälkeen.

Päätösvihellyksen jälkeen liput liehuivat autoista ja ilotulitteet räjähtelivät.

– Me emme olleet ylimielisiä vaan nöyriä. Pelasimme joukkueena, ja se toi tuloksen, 61-vuotias kannattaja Fernando Silva pohti.

Kapteeni Ronaldon kohtalo sai kuitenkin osan kannattajista vakaviksi.

– Ronaldo ei ansainnut päättää turnaustaan kyynelissä. Se on hyvin surullista, Gregorio Teixeira, 40, harmitteli.

Myös Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa oli juhlatuulella. Hän katsoi ottelun Stade de Francella.

– Olemme Euroopan parhaita. Näytimme kaikille, mistä meidät on tehty, de Sousa sanoi.

Ranskan poliisi pidätti 40 EM-finaalin jälkimainingeissa

Ranskan poliisi pidätti noin 40 ihmistä jalkapallon EM-loppuottelun jälkeisissä rähinöissä Pariisissa.

Poliisi käytti kyynelkaasua hajottaakseen väkijoukon, joka heitteli poliisia pulloilla Eiffel-tornin juurella. Väkijoukko kimpaantui sen jälkeen, kun heidän pääsynsä rajatulle fanialueelle estettiin. Pariisin keskustan fanialue jouduttiin sulkemaan, koska se oli jo täynnä. Alueelle päästettiin yhteensä 90 000 ihmistä.

Pariisin keskustan lisäksi pidätyksiä tehtiin häiritsevän käyttäytymisen takia Stade de France -stadionin alueella.

STT

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi