Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Hälvälässä väännetään kättä ympäristöasioista

Henri Sorvo voitti skeetin pronssikamppailussa Jesse Louhelaisen, joka seurasi tässä Sorvon ammuntaa sivusta. Kuva: Elias Lahtinen / Etelä-Suomen Sanomat

Vaikka Hälvälän ampumakeskuksessa käytiin viikonloppuna hyvin sujuneet haulikkolajien SM-kisat, niin kulisseissa vääntö ja puheen sorina kävivät tiukkana.

Lahden Ampumaseura on käynyt taistelua jo pitkän ajan muun muassa ympäristöviranomaisten ja erilaisten lupa-asioiden kanssa.

Hälvälän ampumarata on yksi Suomen ekologisimmista sekä parhaista radoista. Hälvälässä olisi myös mahdollista järjestää arvokilpailuja, mutta nykymenolla se on mahdotonta.

- Ympäristölupa myönnetään aina vain kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Sillä systeemillä meillä ei ole toivoakaan saada vaikkapa MM-kisoja tänne, sillä arvokisoja myönnetään pitkillä sykleillä. Kansainvälinen ampumaurheiluliitto ei siksi voi edes ehdottaa meitä kisaisänniksi, Lahden Ampumaseuran haulikkojaoston tiedottaja Ville Hirvonen kertoi.

Hollolan päättäjät haluaisivat kaavoittaa alueelle asuntoja. Uuden radan rakentaminen tulisi maksamaan reippaasti yli kaksi miljoonaa euroa. Asian tekee entistä hankalammaksi se seikka, ettei korvaavaa paikkaa tällä hetkellä ole olemassa.

- Meillä ei ole mitään ketään tai mitään vastaan. Haluaisimme vain avoimen keskusteluyhteyden eri päättäjiin, jotta voisimme hyvässä hengessä selvittää alueen kehittämistä. Jos puolustusvoimat tästä poistuu, niin sama voi koitua myös urheiluampujien kohtaloksi. Tällä hetkellä luvat ovat voimassa vuoden 2015 loppuun. Sen jälkeisestä ajasta ei ole mitään hajua. Toivottavasti asiat ratkeavat parhain päin.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi