Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Ura ohi 21-vuotiaana

Namikan Valtteri Mäkäläistä ei enää nähdä koripalloparketeilla. Velipoika Ville kamppailee Bisonsin punaisessa paidassa tänä keväänä Suomen mestaruudesta. Kuva: Katja Luoma / Etelä-Suomen Sanomat

Valtteri Mäkäläinen joutuu lopettamaan koripalloilijan uransa, ennen kuin se kunnolla ehti altaakaan. 21-vuotias Namika Lahden lahjakkuus ripustaa tossut naulaan vaikeiden loukkaantumisten takia.

- Kun pitää painaa Buranan voimalla, eikä hallille tulo tuntunut enää hauskalta, niin ratkaisu oli lopulta helppo tehdä. Lisäksi fysioterapeutit varoittelivat nivelrikosta. Jos haluan liikkua vielä kymmenen vuoden kuluttua, niin pelaaminen oli parasta lopettaa, Valtteri Mäkäläinen kertoo.

Kuuden vuoden aikana Mäkäläinen on ollut kolme kertaa leikkauspöydällä. Polvi, selkä ja nilkat ovat olleet kovilla. Yksi kausi meni kokonaan pilalle sydämen rytmihäiriöiden takia.

Valtteri Mäkäläistä pidettiin asiantuntijapiireissä koripalloilevan veljessarjan lahjakkaimpana pelaajana. Heistä Ville taistelee Suomen mestaruudesta Bisonsin paidassa, ja Vesa puolestaan Katajassa.

Poikamaajoukkueiden vakiokasvo Valtteri ei päässyt koskaan mittamaan taitojaan kunnolla liigatasolla.

- En ole katkera, vaikka ura jäikin näin lyhyeksi. Ratkaisu oli vain tehtävä, muuta vaihtoehtoa ei jäänyt, Valtteri korostaa.

Lue lisää lauantain lehdestä.

Veli-Pekka Paavola
veli-pekka.paavola@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi