Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Kestomenestyjän syksy on ollut pelkkää selviytymistaistelua – Pelicans SB on jumittunut jumboksi

SB Heinola piikkipaikalla salibandyn 2. divisioonan Kaakkois-Suomen lohkossa. LASBin B-nuoret nousseet SM-sarjassa jo toiseksi.

Pelicans SB on tällä kaudella jäänyt SB Heinolan jalkoihin. Kuva: Kiia Aha

Kun tiirailee salibandyn Kaakkois-Suomen 2. divisioonan lohkoa, näkee jotain sellaista, mihin ei ole viimeisinä vuosina tottunut.

Lahtelaisjoukkue Pelicans SB kuului vuosikaudet lohkon kestomenestyjiin. Joukkue oli lähes aina neljän parhaan joukossa, ja Pelicans tappeli nousukarsinnoissa tosissaan paikasta jopa 1. divisioonaan.

Tällä kaudella meno on lässähtänyt täysin. Lahtelaisryhmä on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan ainoastaan yhden. Sarjasijoitus on kymmenes eli viimeinen.

Joukkueen kokoamisessa tehtiin kesällä perustavanlaatuisia virheitä. Nyt joukkueenjohtoon ja valmennukseen on tehty muutoksia. Myös pelaajapakkaa on tiivistetty, jotta ryhmän kelkka kääntyisi.

– Ne pelaajat, jotka haluavat käydä treeneissä ja sitoutua joukkueen arkeen, saavat minuutteja. Ja kävihän joukkueessa kesällä iso myllerrys. Lähes kaikki pelaajat, jotka viime kaudella tekivät isoja pinnamääriä, vaihtoivat maisemaa. Totta kai sellainen näkyy ja tuntuu, joukkueen valmennukseen koko syksyn ajan kuulunut Vili Kovala sanoo.

Olematon itseluottamus

Pelicansin edellinen kamppailu Kosken Dynamoa vastaan päättyi koskelaisten voittoon maalein 10–3.

Kyseinen ottelu oli esimerkki siitä, minkälaisista vaikeuksista lahtelaisjoukkue tällä hetkellä kärsii.

Pelicans johti matsia vielä 25 minuutin kohdalla 3–2. Lopuista maaleista vastasi sitten Dynamo.

– Itseluottamuksen kanssa on vielä hirveästi hommia. Pelin jänne ei kestä täyttä kuuskymppistä.

Pelicans SB:n valmennuksen päävastuun otti vastikään haltuunsa vanha tuttu Petteri Hirvonen. Hirvosen läsnäolo on rauhoittanut joukkueen tekemistä.

– Nyt luottamus on palannut valmennuksen ja pelaajiston välille. Sama toimii myös toisinpäin. Jos haluamme nousta taistelemaan playoff-paikoista, niin se vaatii isoa ryhtiliikettä. Eniten töitä on pääkopan kanssa. Olemme yrittäneet katsoa sellaisia pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään hommia toistensa kanssa. Joukkueessa riittää kyllä potentiaalia nähtyä parempiin pelisuorituksiin, Kovala korostaa.

Tasainen lohko

Lohkon kärjessä porskuttaa SB Heinola, joka voitti kaksi edellistä kamppailuaan. PoNoVo sai kyytiä maalein 14–2 ja Hatsina kaatui 8–5.

Matti Korhonen on koko lohkon pistepörssin kärkinimi tehoin 10+14. Riku Salo on viimeistellyt lukemat 8+7.

Kosken Dynamo on noussut jo viidenneksi. Lohkon tasaisuudesta kertoo paljon se, että Dynamo on vain kahden pisteen päässä SB Heinolasta.

SB Heinolan akatemiajoukkue on kuudentena 12 pisteellään. Tero Tommo on joukkueen pistehai tehoilla 12+3.

B-LASB sarjakakkosena

A-LASB taipui edellisessä pelissään Oilersille niukasti 6–4. LASB on SM-sarjassa kahdeksantena kerättyään kymmenen pistettä. Edellä olevat joukkueet ovat kiinniotettavissa, sillä Tiikerit (14), Nokian KrP (18) ja Oilers (19) eivät ole karanneet liian kauas.

Tiitus Salokangas (12+14) on jatkanut vahvaa virettään.

B-LASB otti kaksi komeaa voittoa SM-sarjassa. Steelers meni nurin maalein 12–8 ja O2-Jyväskylä taipui 9–3.

LASB on toisena, viisi pistettä kärkijoukkue ErViä perässä. Jere Sulander (13+15) ja Miika Rinne (15+3) ovat vastanneet tehoista.

C-LASB on SM-sarjassa sijalla yhdeksän. Neljäntenä oleva OLS ei ole kuin neljä pistettä lammilaisia edellä. Joona Karjalainen (20+7) ja Aatu Harmaala (10+15) ovat olleet hurjassa lyönnissä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi