Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

LASBin kipparin liki vuoden piina alkaa olla ohi - sunnuntaina kotivoitto Indiansista

Tuure Ailio keskittyi polven kuntoutuksen ohella koulunkäyntiin. "Ilman koulua pääkoppa olisi ollut lujilla."

LASBin Roope Kainulainen, Tuure Ailio ja Miska Mäkinen juhlivat sunnuntaina kotivoittoa miesten Salibandyliigassa. Kuva: Sami Lettojärvi

Urheilijan arki on joskus tylyä. LASBin kapteeni Tuure Ailio sai viime tammikuussa kokea sen kaikkein karuimman kohtalon, kun lupaavan sentterin polven eturistiside pamahti poikki Welhoja vastaan pelatussa Salibandyliigan runkosarjan kamppailussa.

Siitä alkoi pitkä ja vimmattu kuntoutus. Kun muu joukkue pelasi ja harjoitteli, Ailio painoi niska limassa yksinään hommia. Päivät olivat pitkiä – ajoittain jopa raskaita. Yksin puurtaminen otti välillä voimille. Etenkin pääkoppa oli lujilla. Tuleeko polvesta enää toimivaa? Pystyykö sillä vielä pelaamaan rakasta lajia? Ailion päässä pyöri kaikenlaisia ajatuksia.

Kun Ailio palasi marraskuun 21. päivä takaisin liigakaukaloon ErViä vastaan pelatussa ottelussa, kaikki tehty työ toi toivotun palkinnon. Polvi kesti hienosti ja tunne oli sen mukainen.

– On ihan mahtavaa taas pelata. Kunto tosin on keskeneräinen, mutta se ei haittaa pätkääkään. Tässä on hyvin aikaa ottaa muut kiinni, Ailio sanoi leveä hymy kasvoillaan, kun oranssipaidat juhli tärkeää 6–5-rankkarivoittoa Indiansista sunnuntaina Lahti Energia -areenassa.

Pelaamalla henkisesti pelikuntoon

Yli kymmenen kuukauden kuntoutus sujui hyvin. Mitään vastoinkäymisiä ei tullut. Ailio käytti ylimääräisen ajan koulunkäyntiin. Hänellä on nyt hierojakoulu siinä pisteessä, että paperit välkkyvät noin 1,5 viikon päässä.

– Päätin panostaa opiskeluun kunnolla. Sillä sain myös ajatukset pois salibandysta. Ilman koulua pääkoppa olisi ollut lujilla.

Ailio on palannut liigaympyröihin väkevästi. Ulottuva ja pallovarma sentteri on tuonut tarvittavaa juonikkuutta LASBin pelaamiseen.

– Polvi tuntuu kaikin puolin hyvältä. Henkisellä puolella riittää ehkä eniten töitä, jotta uskaltaisin käyttää kroppaani normaalisti, enkä pelkäisi tai miettisi liikaa esimerkiksi suunnanmuutoksia. Pelaamalla sekin paranee. Harjoituksissa ei saa millään samanlaista väsymystä aikaiseksi kuin matseissa, Ailio korosti.

Polven kuntoutus piti Tuure Ailion pitkään pois peleistä. Kuva: Sami Lettojärvi

Pudotuspelit eivät ole vielä karanneet

LASBille kotivoitto Indiansista oli elintärkeä. Kahden pisteen turvin lahtelaisjoukkue pysyy vielä pudotuspelijunan vauhdissa. Oranssipaidat jatkaa vielä ennen joulua kärkipään seurojen kohtaamisia. Viikon kuluttua LASB isännöi Oilersia, joka on sarjassa kuudentena. Oilers on neljä pistettä lahtelaisia karussa, joten kaikki on vielä mahdollista.

– Oilers-kamppailuun ei tarvitse etsiä motivaatiota yhtään. Löytyyhän sieltä muun muassa Kainulaisen veljekset Rasmus ja Justus. Siihen peliin syttyy pomminvarmasti, Ailio sanoi.

LASB on kärsinyt koko syksyn jopa kroonisesta maalinteko-ongelmasta. Joukkue on tehnyt selvästi vähiten maaleja koko sarjassa. Joskin ryhmän puolustus- ja maalivahtipeli on toiminut moitteettomasti. Ailiolla on ollut mahdollisuus katsella rauhassa omiensa otteita.

– Olemme panostaneet treeneissä hyökkäyspeliin. Alkukaudesta emme luoneet edes paikkoja. Pyörimme liikaa kulmissa. Nyt olemme päässeet jo ykkössektorin mestoille, mutta viimeistely on silti ontunut. Sellainen viisi tehtyä maalia pitäisi olla minimimäärä per ottelu. Uskon, että homma lähtee vielä rullaamaan ja saamme vihollisen verkon pöllyämään.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi