Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

SB Heinola luottaa kokemukseen ja peliälyyn

Salibandy: Kummatkin heinolalaisporukat ovat hyvässä syysvireessä. LASBin junnuilla kulkee SM-sarjassa.

Jussi Mäenpää (vas.) luotsaa SB Heinolan edustusjoukkuetta. Vieressä seisova Jere Ojala on heinolalaisseuran akatemiajoukkueen päävalmentaja. Kuva: Janne Pussila

Miesten salibandyn Kaakkois-Suomen 2. divisioonassa tahtipuikkoa ovat heiluttaneet molemmat heinolalaiset joukkueet. Edustusjoukkue SB Heinola johtaa viiden pelatun kierroksen jälkeen lohkoa. SB Heinolan akatemiajoukkue on neljäntenä, vain kahden pisteen päässä edustuksesta.

Mitkä ovat joukkueiden erot?

– Olemme ikään kuin samaa porukkaa, sillä harjoittelemme kimpassa. Meillä on sattumalta niin paljon pelaajia, että heitä riittää kahteen kilpailukykyiseen ryhmään. Erona on ehkä se, että akatemiassa on enemmän nuoria kavereita, jotka haluavat panostaa lajiin enemmän, SB Heinolan valmentaja Jussi Mäenpää sanoo.

Edustusjoukkue sai tälle kaudelle kokoon vahvan rungon. Jälki on ollut myös sen mukaista.

Yritämme jeesata sellaisia pelaajia, joilla riittää motivaatio yrittää edetä urallaan. SB Heinolan päävalmentaja Jussi Mäenpää

– Meillä on enemmän konkariosaston miehiä, jotka haluavat pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Toki sitten yritämme jeesata sellaisia pelaajia, joilla riittää motivaatio yrittää edetä urallaan. Pyrimme rakentamaan monipuolisia alustoja, joissa saa harjoitella ja pelata. Uskon siihen, että kaikilla alueen seuroilla on sama tavoite, että täkäläinen salibandy kehittyisi joka saralla, Mäenpää korostaa.

SB Heinola ei tavoittele sarjanousua

SB Heinola aloitti kauden kolmella vakuuttavalla voitolla. Sen jälkeen joukkue koki kaksi peräkkäistä rankkaritappiota. Ensin lohkon jumbo Imatran Voima yllätti sarjakärjen 7–6. Paikalliskahina akatemian joukkuetta vastaan päättyi 11–10.

– Meillä on kokenut ja älykäs porukka, joka pystyy tarpeen mukaan oppimaan ja muokkautumaan. Kahdessa häviöottelussa sorruimme lievään ylimielisyyteen sekä taktisiin kömmähdyksiin. Yksi ongelma on myös se, että joukkueen kokoonpano muuttuu liikaa kamppailusta toiseen. Akatemiaa vastaan oli hienoa nähdä, miten nuori joukkue pelasi. Vastustaja oli todella hyvä, Mäenpää sanoo.

SB Heinolan aikeissa ei ole nousta sarjaporrasta ylemmäksi.

Joukkueen hahmo on ollut LASBista siirtynyt Matti Korhonen, joka on nakuttanut pisteet 5+8. Joensuusta Heinolaan vaihtanut maalivahti Markus Ylikoski on torjunut hyvin.

SB Heinola akatemia otti myös toisesta kamppailustaan voiton, kun PoNoVon kakkosjoukkue kaatui selvin numeroin 12–1. Joukkueen tehomiehinä ovat kunnostautuneet Tero Tommo (10+1) ja Rene Kotiluoto (7+3).

Kosken Dynamon saldo kahdesta edellisestä pelistä on voitto ja tappio. Dynamo on lohkossa seitsemäntenä. Jussi Toitturi (7+3) ja Jere Karjalainen (3+4) ovat olleet pelipäällä.

Pelicans SB on valahtanut lohkossa toiseksi viimeiseksi. Lahtelaiset kärsivät tappion sekä PoNoVolle että Troopersille. Jonne Jonninen (4+4), Matti Viljanen (2+5) ja Matti Virtanen (4+2) ovat vastanneet tehoista.

LASBin nuoret kelpo vireessä

LASBin juniorit ovat pelanneet väkevästi SM-sarjassa. A-junnut ovat tasaisessa keskikastissa sijalla seitsemän. Tiitus Salokangas on mättänyt tehot 6+9.

B-LASB on noussut taulukossa viidenneksi. Jere Sulander (8+8) ja Miika Rinne (10+1) ovat jatkaneet mainioita otteitaan.

C-LASB on komeasti neljäntenä. Joona Karjalainen (14+4) on ollut ilmiliekeissä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi