Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

LASB tarjosi kunnon vastuksen Seinäjoella – hyvä suoritus ei tuonut pisteitä

Seinäjoen Peliveljien vahvat erän alut olivat myrkkyä lahtelaisille. Lopun takaa-ajo tyrehtyi SPV-maalivahdin rintaan.

Tino Nivala kunnostautui maalin tekijänä. Kuva: Sami Kuusivirta

Seinäjoen Peliveljien ja LASBin välisestä miesten Salibandyliigan ottelusta kehkeytyi todellinen jännitysnäytelmä, joka päättyi lopulta SPV:n niukkaan kotivoittoon lukemin 4–3 (2–1, 1–1, 1–1).

Kolmannen pelinsä kuuden päivän sisällä pelanneen SPV:n voittoa voidaan pitää ansaittuna, mutta omat paikkansa oli myös yritteliäästi ja tasapainoisesti pelanneella lahtelaisjoukkueella.

– Tosi ristiriitainen olo, kun ensimmäisen kerran pelattiin näitä kärkijoukkueita vastaan sillä tavalla kuin pitää, eikä siitä huolimatta saatu mitään kotiin vietäväksi, LASBin päävalmentaja Ilja Pantzar totesi.

– Pääsimme omassa pelaamisessamme aivan sinne meidän ylärekisteriin ilman mitään ihmetekoja. Tiedän, missä meidän suoritustaso menee. Tämä ottelu osoitti käyrän olevan ylöspäin. Hyökkäyspeliä olemme pyrkineet kehittämään ja se näkyi luotuina maalipaikkoina, Pantzar jatkoi.

Tasoitus kääntyi nopeasti takaiskuksi

SPV oli tehokkaimmillaan erien aluissa. Seinäjokelaiset tekivät maalin kahdessa ensimmäisessä erässä heti alussa.

LASB puolestaan oli vahvimmillaan erien jälkipuoliskoilla. Vieraiden maalien tekijöinä kunnostautuivat Tomi Jerkku, Tino Nivala sekä kolmannen erän alussa pelin 3–3:een tasoittanut latvialainen Janis Ragovskis. Vieraiden kannalta vain harmittavasti puolitoista minuuttia myöhemmin SPV ratkaisi pelin Henri Myllymäen ylivoimamaalilla.

LASB kehitti vielä viimeisillä minuuteilla hyvän kirin. Lahtelaiset pääsivät yrittämään tasoitusta ylivoimalla kahden viimeisen minuutin aikana. Se ei tuottanut tulosta, vaikka vieraat pelasivat viimeisen minuutin kuudella neljää vastaan.

– Ylivoimapeli on pienestä kiinni. Edellisessä ottelussa onnistuimme ylivoimalla maalinteossa pari kertaa, mutta tällä kertaa lopun laukaus kilpistyi maalivahdin rintaan. Toisaalta kahdesta ylivoimasta onnistuimme nyt ensimmäisessä, joten 50 prosentin yv-teho on ihan hyvä, päävalmentaja Pantzar mietti.

LASB onnistui ennen kaikkea joukkueena hyvin ja jokainen pelaaja täytti kentällä paikkansa. Yksi oli kuitenkin ylitse muiden ja hän oli maalivahti Santeri Pohjonen, joka esitti tukun hienoja torjuntoja.

– Pidimme oman pelin hyvin kasassa ja näytimme, että pystymme haastamaan kenet tahansa. Emme vain saaneet viimeisteltyä paikoista, Pohjonen harmitteli.

Paavo Eloniemi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi