Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Hämeenkoskelainen Kosken Dynamo jahtaa tosissaan paikkaa salibandyn Suomisarjaan

Hämeenkoskelaisilla on joukkueen rakennusvaihe vielä käynnissä. Heinolalaisilla on lohkossa kaksoisjohto.

Kosken Dynamon Jussi Toitturi (oik.) on iskenyt kuluvan kauden kahdessa pelaamassaan kakkosdivariottelussa tehot 4+1. Kuva: Teemu Juvonen

Kosken Dynamon alkukausi salibandyn Kaakkois-Suomen 2. divisioonalohkossa on alkanut yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla.

Dynamo ei ole viime vuosina kuulunut lohkon niin sanottuihin suuriin, vaan piskuinen hämeenkoskelaisnippu on lähinnä kiusannut ennakkoon vahvempia joukkueita. Parhaimmillaan Dynamo on pystynyt haastamaan kenet tahansa.

Silloin kun olemme päässeet treenaamaan täydellä rosterilla, niin porukka vaikuttaa paremmalta kuin vuosi sitten. Kosken Dynamon valmentaja Mikko Lukkarila

Joukkue jatkaa tälläkin kaudella Mikko Lukkarilan valmennuksessa. Pitkän linjan salibandyvalmentaja odottaa omiltaan nousujohteista kautta. Paikka lohkon viiden parhaan joukossa on unelma.

– Ajoimme viime kaudella sisään uutta pelitapaa. Vanhalla pelaajarungolla se on jo iskostunut selkäytimeen, mutta kun joukkue koki taas aika paljon muutoksia, niin se ottaa aikansa, että uudet miehet pääsevät samalle kartalle muiden kanssa, Lukkarila sanoo.

Dynamo onkin keskittynyt kauden ensimmäisissä kamppailuissa lähinnä tiiviiseen puolustuspeliin ja vastaiskuihin.

– Hyökkäyksiin lähtöä ja itse hyökkäyspeliä pitää vielä hioa. Silloin kun olemme päässeet treenaamaan täydellä rosterilla, niin porukka vaikuttaa paremmalta kuin vuosi sitten, Lukkarila korostaa.

SB Heinola jatkaa puhtaalla pelillä

Dynamo menetti viime kauden päätteeksi tukun pelaajia. Paluumuuttajiakin saapui, joten harmonia säilyi ihan hyvin. Joukkueen rakennusprosessi säilyi samana.

– Tätä se on ollut lähes jokaisen kauden jälkeen. Osa lähtee ja uusia miehiä tulee sisään. Nyt tähän rumbaan oli helpompi valmistautua, koska tiesin, ketkä kaikki ovat vaihtamassa maisemaa. Ohkaisella nipulla yritämme selvitä. Mahdolliset flunssa-aallot ovat pahoja. Myöskään suurta särkymisvaaraa pitää koittaa välttää. Poissaolot näkyvät saman tien.

Sitaatti

Dynamo on sarjassa toiseksi viimeisenä, kun joukkueet ovat pelanneet joko kolme tai neljä ottelua. Lohkon tasaisuudesta kertoo se, että SB Heinola on ainoa puhtaan pelin joukkue. Dynamolla on matkaa kolmospaikkaan vaivaiset kolme pinnaa.

– Toivon, että lohko säilyy tasaisena pitkin kautta. Jotenkin vain tuntuu siltä, että kun isot joukkueet saavat koneensa käyntiin, niin tasoerot tulevat näkyviin. Tässä asiassa haluaisin olla väärässä. Meidän tavoitteemme on jahdata Suomisarja-paikkaa. Se vaatii todennäköisesti sijoittumista neljän tai viiden parhaan joukkoon, Lukkarila sanoo.

Jussi Toitturi on mättänyt kahdessa pelaamassaan kamppailussa tehot 4+1. Jere Karjalaisen saldo on 1+4.

SB Heinolan alkukauden tehomies on ollut vanha kettu J-P Utriainen tehoillaan 8+2. Matti Korhonen on säestänyt hyvin iskemällä tauluun 3+6.

SB Heinolan akatemiajoukkue on lohkossa toisena. Pelicans SB on voittanut kolmesta matsistaan yhden ja on sijan korkeammalla kuin Dynamo eli kahdeksantena.

Maalirikkaita matseja

LASBin A-nuorten kaksi edellistä ottelua SM-sarjassa päättyivät tappioihin, kun ensin TPS ryöväsi vierasvoiton jatkoajan jälkeen 8–7 ja Nokian KrP oli kotisalissaan etevämpi 11–9. LASB löytyy taulukosta sijalta yhdeksän. Tehopelaajana on kunnostautunut Henry Munne (5+3).

LASBin B-pojat ovat jatkaneet hyvää syysvirettään SM-sarjassa. Oranssipaidat on noussut sarjassa jo neljänneksi. Kolmesta edellisestä pelistään LASB nappasi kaksi voittoa, kun OLS ja Oilers NG kaatuivat. EräViikingit oli tiukan taiston jälkeen parempi maalein 6–5.

Jere Sulander (4+8) ja Miika Rinne (9+1) ovat olleet ilmiliekeissä.

LASBin C-poikien taival SM-sarjassa on jatkunut myös väkevänä. Joukkue kirjasi kaksi jatkoaikavoittoa. Indians meni nurin 11–10 ja Oilers NG 7–6. ErVi oli LASBille liian vaikea vihollinen. Joona Karjalainen (8+4) ja Aatu Harmaala (5+7) ovat vastanneet tehoista.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi