Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

LASBin kärsivällisyys toi täyden pistepotin

Maalivahti Santtu Pohjonen venyi komeaan nollapeliin.

Miska Mäkinen ja Joonatan Surakka onnistuivat maalinteossa ÅIF:ää vastaan. Kuva: Sami Kuusivirta

LASB pelasi sarjapisteiden valossa täydellisen viikonlopun Salibandyliigassa. Perjantaina oranssipaidat kaatoivat Welhot ja sunnuntaina LASB nollasi sarjajumbo ÅIF:n.

Sipoolaiset kaatuivat taistellen. LASBin voitto kirjattiin futislukemin 3–0. Vastaavia numeroita näkee melko harvoin salibandyotteluissa.

Vaikka isännät hallitsivat ensimmäistä erää näytöstyyliin, maaleja saatiin odottaa aina toisen erän loppupuolelle asti.

Helpottavan avausosuman laukoi puolustaja Miska Mäkinen. Jos maali oli helpottava koko joukkueen kannalta, niin sitä se oli myös Mäkiselle itselleen. Maali oli energisen ja pallotaitavan pakin kauden ensimmäinen.

Ne matsit, joihin olemme lähteneet ennakkosuosikkeina, olemme klaaranneet hyvin. LASB-puolustaja Miska Mäkinen

– Totta kai sitä ensimmäistä osumaa on haettu pitkään. Minä pelaan aina joukkueelle, mutta toki maalin tekeminen tuntui hienolta. Se oli tärkeä osuma. Se avasi peliä enemmän, Mäkinen sanoi.

Avausmaalista ei ehtinyt kulua edes minuuttia, kun Perttu Koljonen veivasi ensin sipoolaispakin nilkat rullalle ja laukoi sen jälkeen pallon varmasti verkkoon. Maalien jälkeen ÅIF:n suurin into laantui.

– Ensimmäinen erä oli aika tunnustelua, vaikka olimme paljon pallossa kiinni. Hanat eivät auenneet vielä siinä vaiheessa. Olimme kärsivällisiä ja se toi kaivatun palkinnon, Mäkinen summasi.

Huippuja vastaan parannettavaa

LASBin yksi avainhahmo löytyi maalista. Santtu Pohjosella ei ollut se kaikkein kiireisin iltapuhde, mutta ne tilanteet, jotka piti selvittää, molari myös selvitti. Pohjonen kruunasi upean matsinsa syöttöpisteeseen, joka tuli Joonatan Surakan tyhjiin viimeistelemään 3–0-maaliin.

LASB nousi liigassa seitsemänneksi. Lahtelaiset ovat pelanneet niin sanottuja oman tasonsa joukkueita vastaan kelvollisesti, mutta sarjan kärkipäähän povattuja ryhmiä vastaan on sitten ollut hankalampaa.

– Ne matsit, joihin olemme lähteneet ennakkosuosikkeina, olemme klaaranneet hyvin. OLS-kamppailu harmittaa vieläkin. Siinä olimme tosi heikkoja. Tarvitsemme parempia vastustajia vastaan lisää kypsyyttä. Sen lisäksi meidän tulee keskittyä pelin läpivientiin. Jos onnistumme niissä jutuissa, niin silloin alamme voittaa myös huippujengejä, Mäkinen painotti.

"Pelikuri säilyi"

Päävalmentaja Ilja Pantzar oli mielissään LASBin työmoraalista.

– Pelikurimme säilyi muutamia tilanteita lukuun ottamatta. Saimme otettua ÅIF:ltä juttuja pois. Vastustaja jaksaa kytätä omia iskun paikkojaan. Meillä riitti moraali juosta menetysten jälkeen alas ja peittää myös kuteja.

LASBin ottelu-ohjelma ei helpotu jatkossa. Seuraavat ottelut mittaavat sen, mistä puusta lahtelaisryhmä on veistetty. Tulevat vastustaja SPV, Nokia, ErVi, Happee, Oilers ja Indians kuuluvat ennakkoon sarjan yläkertaan, mutta ei toisaalta kovimpien mestarisuosikkien joukkkoon.

– On kiva nähdä, miten pärjäämme näitä joukkueita vastaan. Monella ryhmällä on meihin verrattuna paljon enemmän kokemusta. Tulevissa kamppailuissa tärkeitä asioita tulevat olemaan yksi vastaan yksi -tilanteiden voittaminen, kypsyys ja vaikeiden hetkien sietäminen ja lopulta niiden voittaminen. Onneksi yhteen väliin sattuu myös hieman rauhallisempi jakso. Silloin pääsemme harjoittelemaan kunnolla, Pantzar korosti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi