Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Koljosen hattutemppu kruunasi LASBin onnistuneen kotiottelun

LASB sisuuntui tappioista ja helpottui voitosta.

Perttu Koljonen oli LASBin sankari perjantaina. Kuva: Katja Luoma

Kolme peräkkäistä tappiota Salibandyliigassa kärsinyt LASB tuli uudella ilmeellä kotiotteluun kuopiolaisjoukkue Welhoja vastaan. LASB ei päässyt helpolla tälläkään kertaa, mutta korjasi pisteet maalein 6–4 (0–2,2-0,4–2). Kotijoukkueen sankari oli kolme maalia mättänyt Perttu Koljonen.

– Vähän vaikeaa on ollut isonumeroisten tappioiden jälkeen. Kyllä tämä tuli niin hyvään paikkaan kuin vain voi tulla. Koko ajan on kyllä ollut se fiilis joukkueessa, että me osaamme tätä lajia pelata, Koljonen kehui ottelun jälkeen.

"Maalit tulivat makoisaan paikkaan"

LASB aloitti ottelun pirteästi, mutta ei saanut maaleja aikaiseksi. Welhot rankaisi lähes ainoista kunnon paikoistaan ja meni ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johdossa. Koljonen oli itse käynnistämässä LASBin kiriä toisessa erässä laukomalla elintärkeän kavennuksen pitkän pallonhallinnan päätteeksi.

Päätöserä alkoi tasatilanteessa 2–2 Timo Nivalan onnistuttua tasoituksessa lähes samalta paikalta kuin Koljonen hetkeä aiemmin.

Kotijoukkue LASBin työnteko näytti valuvan hukkaan kolmannessa erässä. Welhot taikoi kaksi maalia vain 29 sekunnissa kääntäen tilanteen 2–4:ään. LASB vastasi salamamaaleihin mallikkaasti iskien kaksi seuraavaa 32 sekuntiin. Tämän jälkeen meni vain 20 sekuntia, kun Koljonen kruunasi iltansa. Hattutemppu ja voittomaali maistuivat.

– Todella paljon lämmittää myös omaa mieltä, sillä on ollut vähän vaikeaa myös itsellä. Ei ole osunut ja maalit tulivat makoisaan paikkaan. Uskon, että on helpompi tämän jälkeen, Koljonen tuumasi.

"Tekisipä joku vaikka useamman"

Lahtelaisjoukkueen valmentaja Ilja Pantzar oli Koljosen tavoin helpottunut voitosta. Sen eteen oli tehty Pantzarin mukaan hartiavoimin töitä. Kolme aiempaa ottelua olivat päättyneet tappioihin maalierolla 4–31.

– Pelasimme kauden parhaan pelimme. Alussa emme veinanneet saada millään maalia, ja pinna veinasi kiristyä. Tämä oli ensimmäinen peli, missä emme olleet yhdessäkään erässä huonoja. Eli maistuu kyllä, Pantzar kehui.

Voittoon tarvittiin joukkuepelin lisäksi yksilöiden onnistumisia. Pantzar antoi tunnustuksen kolme maalia iskeneelle Koljoselle.

– Ajattelin ennen peliä, että tekisipä joku vaikka useamman. Henkisesti muutama pelaaja tarvitsi onnistumisia, ja niitä tuli onneksi nyt. Sunnuntain peliin on paljon kivempi lähteä, Pantzar tiivisti.

Koljosen lisäksi maaliverkkoa heiluttivat Tino Nivala (2+0) ja Tomi Jerkku (1+0).

LASB kohtaa sunnuntaina pelattavassa kotiottelussa sipoolaisen ÅIF:n.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi