Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB:n miehissä kävi kova muuttoliike, mutta haussa on paikka neljän joukosta

SB Heinola on aloittanut väkevästi salibandyn miesten kakkosdivisioonan Kaakkos-Suomen lohkossa.

SB Heinola ja Pelicans SB kamppailivat viime perjantaina pisteistä 2. divisioonassa. SB Heinola oli parempi maalein 10-5. Kuva: Kiia Aha

Miesten Kaakkois-Suomen 2. divisioonan lohko on pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin. Lohkossa pelaa tänäkin kautena neljä alueen seuraa. Pelicans SB:n lisäksi päijäthämäläistä väriä tuovat SB Heinola, SB Heinolan akatemiajoukkue sekä Kosken Dynamo.

Pelicans SB lähtökohdat kauteen ovat mielenkiintoiset, mutta samalla myös hieman hankalat. Joukkueen vetovastuussa muutaman kauden ollut Petteri Hirvonen astui syrjään ja hänen tilalleen tuli Esa Lavonen, joka oli viime kaudella lahtelaisryhmän apuvalmentaja.

Pelaajistossa on käynyt kova muuttoliike. Viime vuoden kymmenestä parhaasta pistemiehestä maisemaa vaihtoi peräti kuusi pelaajaa.

– Me paikkaamme lähtijöiden aukot uudella pelitavalla. Jos vain pelaajat sitä noudattavat, meillä on hyvät mahdollisuudet kammeta itsemme lohkon neljän parhaan joukkoon, Lavonen sanoo.

Lavonen tekee tiivistä yhteistyötä kakkoskoutsi Vili Kovalan kanssa. Koska Lavonen asuu Kausalassa, jää arjen pyörittäminen pitkälti Kovalan harteille. Työnjako on silti selvä.

– Pelitaktiset jutut sekä hyökkäyspeli kuuluvat minun vastuulleni. Vili hoitaa puolustuspelin salat, ja hän tietää muutenkin oman roolinsa eli meillä on hommat hyvin järjestyksessä, Lavonen painottaa.

Paikkaamme lähtijöiden aukot uudella pelitavalla. Pelicans SB:n päävalmentaja Esa Lavonen

Nuori lahtelaisporukka on aloittanut kautensa voitolla ja tappiolla. PoNoVon kakkosjoukkueen Pelicans rökitti Lahdessa 8–2. Lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva SB Heinola oli kotikaukalossaan parempi maalein 10–5.

– PoNoVoa vastaan meillä ei ollut hädän päivää. Heinola-pelissäkin olimme tosi hyvin mukana ensimmäiset 30 minuuttia. Sen jälkeen vastustajan rutiini oli liikaa. Heinolalla oli ykkösketjussa pelkkiä LASBin liigapelaajia. Se näkyi muun muassa maalintekopaikoissa, jotka heinolalaiset käyttivät meitä paremmin edukseen, Lavonen sanoo.

SB Heinola taitaa maalinteon

SB Heinola on voittanut molemmat kamppailunsa. Pelicans SB:n voiton lisäksi heinolalaiset murjoivat vieraissa Sudet 10–4.

J-P Utriainen on lyönyt kahteen otteluun tehot 6+1. LASBista Heinolaan siirtynyt Matti Korhonen on nakuttanut 2+5. Riku Salo (3+2) ja Arttu Koivisto (1+3) ovat myös olleet pelipäällä.

Heinolalaisten akatemiajoukkue on ollut piristysruiske. Joukkue kaatoi vieraissa Kosken Dynamon 7–4. Toisessa kamppailussaan akatemia taipui jatkoajan jälkeen Troopersille maalein 6–5.

Tero Tommo on tykittänyt jo kuusi osumaa. Tulitukea on tullut Samu Karhulta (0+3) ja Rene Kotiluodolta (2+1).

Dynamo on lohkossa viidentenä. Akatemia-tappion jälkeen koskelaiset kukistivat vieraissa Voiman 4–2. Jussi Toitturi on tehtaillut tehot 4+1 ja Riku Hakala 0+2.

LASBin C-pojilla vahva alku

LASBin nuoret juniorit valtasivat paikan jokaisen ikäluokan SM-sarjoihin. LASBin A-nuoret ovat kahden pelin jälkeen sarjassa viidentenä. Steelers kaatui paikalliskahinassa 6–2. Kotiottelu M-Teamia vastaan päättyi tappioon 5–7. Henry Munne (2+1) ja Janis Ragovskis (1+1) ovat vastanneet tehoista.

B-pojat ovat niin ikään avanneet kauden voitolla ja tappiolla. Welhot vei LASBia niukasti 7–6, mutta seuraavana päivänä Josba taipui oranssipaitojen kyydissä 4–3. Jere Sulander (2+4) ja Miika Rinne (4+0) ovat olleet liekeissä.

Merikoski SBT kaatoi LASBin C-pojat avauksessa maalein 9–5. Seuraavassa kamppailussa OLS oli paperia LASBin käsittelyssä osumin 7–5. Joona Karjalainen (4+1) ja Olli Maksimainen (1+2) ovat onnistuneet hienosti.

Lue myös: Pelicans SB puuhaa Lahden Mukkulaan 6 miljoonan euron urheiluhallia – suunnitelmissa kuusi erillistä liikuntatilaa
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi