Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Toinen erä ratkaisi – Pelicans SB jäi nuolemaan näppejään

Lahtelaisjoukkue paransi jälleen hieman, mutta voittotili jäi aukaisematta.

Pelicans SB ei ole onnistunut pelaamaan ehjiä 60-minuuttisia, harmittelee päävalmentaja Kimmo Hyttinen. Kuva: Mirja Hussain

Pelicans SB pelasi yhteensä kaksi hyvää erää tamperelaista Kooveeta vastaan naisten Salibandyliigassa. Lahtelaisjoukkueen heikko toinen erä maksoi lopulta pisteet, eikä voittotili auennut vielä viidennessäkään ottelussa. Pelicans SB taipui maalein 5–10. Viiden pelin jälkeen Pelicans SB:llä on kasassa yksi piste.

Edellisessä ottelussa Pelicans SB haastoi sarjaa johtavan SB Pron. Klaukkalan urheiluhallissa lahtelaisjoukkue nousi päätöserässä jo maalin päähän, mutta lopulta rahkeet eivät riittäneet pisteille. Pienet virheet ratkaisivat tuolloin, ja sama ongelma kiusasi myös kotiottelussa.

– 60:tä minuuttia ei pystytä pelaamaan niin kuin pitäisi. Aika selvä juttu, mistä kiikastaa. Yksittäisiä tilanteita ja uinahduksia tulee, ne maksavat maaleja. Ei auta, että pelataan 40 tai 45 minuuttia hyvin, Pelicans SB:n käskijä Kimmo Hyttinen harmitteli.

Piti hyökätä riskillä

Kooveetä vastaan Pelicans SB aloitti tarkasti puolustaen vieraat pois parhailta paikoilta. Maalinsuulla Emmi Pölönen napsi läpi tulleet laukaukset varmasti. Hyvän avauserän kruunasi virolaisvahvistus Kati Kutisaarin taidokas johtomaali. Kutisaar napautti pomppupallon tarkasti ohi Koovee-vahti Anette Knuutisen.

Kotijoukkue jatkoi vahvasti toisen erän alussa. Kaie Sinor siirsi Pelicans SB:n kahden maalin johtoon hienon kuvion päätteeksi ajassa 23.20. Jostain syystä hyvä ote hyytyi erän loppua kohti mentäessä. Koovee oli lopun erästä selvästi niskan päällä, ja tauolle mentiin lopulta lukemissa 3–5.

– Omiin tuli siinä ihan liikaa maaleja yhteen erään. Päätöserä oli lähinnä kosmetiikkaa, kun meidän piti hyökätä riskillä. Tämä ottelu katsellaan videolta ja yritetään kertoa pelaajille, missä parannetaan. Tarvitaan duunia niin korvien välissä kuin tuolla kentällä, Hyttinen analysoi.

Tauko tuo lepoaikaa

Kotijoukkueen pirteimmät pelaajat olivat samassa hyökkäysvitjassa pelanneet Kutisaar (2+1) ja Iida Juures (1+2). 18-vuotias Juures teki kamppailussa kauden avausmaalinsa, ja oli jatkuvasti rakentamassa tilanteita Kooveen maalille. Ketjun täydensi Edith Pärnik (1+0). Juures teki maalinsa tyylikkäästi. Napakka laukaus sujahti maalin yläkulmaan.

– Ei siinä oikein ehtinyt ajatella mitään. Se vaan meni, Juures kertoi tyynesti.

– Ollaan löydetty hyvä kenttä ja siinä on kiva pelata. Jostain syystä meillä vaan toimii hyvin ja tulee onnistumisia, Juures tuumasi.

Pelicans SB pelaa seuraavaksi vierasottelun Porvoon Salibandyseuraa vastaan. Kamppailuun on aikaa noin kaksi viikkoa, mikä tietää pientä helpotusta tiiviin ottelurupeaman jälkeen.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi