Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Maailman paras seurajoukkue antoi maalirikkaan oppitunnin LASBille

Neljän tehopisteen iltaa viettänyt Classic-hyökkääjä Ville Lastikka siirtyi Tampereelle ympäristön vuoksi. Kakkosdivarista Salibandyliigaan ponnistanut LASB-laituri Jesse Arola on vielä opin tiellä.

Hämeenlinnan Steelersistä Tampereen Classiciin täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Ville Lastikka rohmusi sunnuntain LASB-ottelussa neljä tehopistettä. Kuva: Mirja Hussain

Laitetaanpa alkuun pari tylyä faktaa. Classic on voittanut neljän viimeisen vuoden Salibandyliigan runkosarjassa 91 ottelua, pelannut seitsemän tasapeliä ja hävinnyt vaivaiset kuusi kamppailua. Tamperelaiset ovat tehneet pelaamissaan matseissa 824 maalia ja omaan verkkoon on viuhunut 423 reikäpalloa.

Tällä kaudella Classicin meno on ollut yhtä hurjaa. Kun mukaan lasketaan sunnuntainen vierasvoitto LASBista tylyin numeroin 15–2 (9–1, 4–1, 2–0), on Classic voittanut kaikki viisi peliään maalierolla 52–15.

Kaiken lisäksi Classic on pokannut neljä peräkkäistä Suomen mestaruutta. Euroopan parhaan seurajoukkuetittelinkin ryhmä on kaapannut itselleen.

Ilman sarvia ja hampaita voi sanoa, että Classic on maailman paras salibandyseura. Siihen, miksi joukkue on niin ylivoimainen, on monia syitä.

LASB-vahti Antti Ripatti joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa peräti 15 kertaa. Torjuntoja Ripatille kertyi 21. Kuva: Mirja Hussain

LASBin päävalmentaja Ilja Pantzarin mielestä yksi asia nousee ylitse muiden.

– Vaikka joukkue vilisee nimimiehiä, niin se on siitä huolimatta erittäin kurinalainen ryhmä. Classic puolustaa aivan erinomaisesti ja jokainen kaveri pelaa joukkueelle. Sitoutuneisuus on suorastaan ihailtavaa. Kaiken lisäksi joukkue tietää, miten pelejä ja mestaruuksia voitetaan. Hurja ryhmä, Pantzar sanoi ryöpytyksen jälkeen.

Pantzar sanoo, että Classic on jopa nyt parempi kuin vuosi sitten.

– Olen seurannut joukkuetta läheltä jo pidemmän aikaa. Se on viisaasti koottu jengi. Jokainen pelaaja tietää tasan tarkkaan oman roolinsa. Pelaaminen myös näyttää siltä.

Itsensä haastamista maailman parhaiden rinnalla

Classic pullistelee Suomen maajoukkuemiehiä. Heidän rinnallaan pelaa seuran omia kasvatteja, jotka pääsevät imemään oppia lajin huippuosaajilta. Seura teki täksi kaudeksi muutamia täsmähankintoja. Yksi merkittävä palanen siirtyi Hämeenlinnan Steelersistä, kun maajoukkuepelaaja Ville Lastikka vaihtoi Tampereelle.

LASB-hyökkääjä Jesse Arola teki pääsarjauransa avausmaalin Classic-vahti Markus Talvitien selän taakse. Kuva: Mirja Hussain

– Sen mitä olen seuran toimintaa nyt katsellut, niin koko organisaatio toimii liki täydellisesti. Pelaajista pidetään tosi hyvää huolta. Ympäristö on aika hedelmällinen. Arkitekeminen on kovalla tasolla. Pelaajat kehittyvät, koska valmennus on myös huippuluokkaa, tehot 2+2 LASBin verkkoon mättänyt Lastikka sanoi.

Lastikalla oli vahvan viime kauden päätteeksi useita ottajia. Lopulta Classic oli miehelle helppo valinta.

– Haluan kehittyä koko ajan paremmaksi pelaajaksi. Koin, että Classic on siihen paras vaihtoehto. Ympäristö oli merkittävin syy seuranvaihtoon. Täällä saa haastaa itsensä joka päivä, koska rinnalla on maailman parhaita pelaajia, Lastikka korosti.

Jesse Arolalle liigauran avausmaali

LASBia vastaan Classic näytti heti avauserässä kaapin paikan. Vieraat veivät avauserän maalein 9–1.

LASBille mennyt viikko oli karmaiseva. Keskiviikkona lahtelaiset saivat TPS:ltä kunnolla kärsään, kun turkulaiset juhlivat voittoa maalein 10–0.

– Otimme kaikesta huolimatta opiksi TPS-kamppailusta. Valmistauduimme tähän peliin hyvin. Totta kai se kysyy luonnetta, kun vastustaja iskee maalin lähes joka toisesta hyökkäyksestä. En kuitenkaan ruoski pelaajiani. Moraali säilyi ja paransimme pelaamistamme erä erältä. Toisaalta saimme nyt loistavaa videomatskua siitä, miten salibandya tulisi pelata. Tästä ei taso eikä tempo enää kovene, Pantzar sanoi rehdisti.

Jesse Arola sai ansaitut läpsyt joukkuetoveireiltaan liigauran ensimmäisen maalin kunniaksi. Ketjukaveri Vili Näveri nappasi pallon Arolalle muistoksi. Kuva: Mirja Hussain

Yksi valopilkku LASBin illassa oli. Isäntien 3–1-kavennuksesta vastannut Jesse Arola iski liigauransa ensimmäisen osumansa. Ketjutoveri Vili Näveri kävi noukkimassa pallon talteen.

– On sitä maalia odotettukin. Vaikka maalillani ei nyt järin suurta merkitystä ollutkaan, niin tuntui silti upealta laittaa pallo Classicin maalin yläpesään, Arola sanoi.

Arola on mättänyt hurjia maalimääriä 2. divisioonassa.

– Onhan tämä ikään kuin eri peli, kun vertaa kakkosdivaria liigaan. Tilanteet tulevat nopeasti ja aina pitäisi kyetä tekemään oikea ratkaisu. Olen opintiellä.

Lue myös: Rohkea, muttei utopistinen tavoite - LASB ei tyydy kiusaajan rooliin
 
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi