Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB sinnitteli sarjakärjen vauhdissa – ”Tosi lähellä oltiin”

Lahtelaisnaiset jatkavat Salibandyliigassa voitoitta.

Pelicans SB:n päävalmentaja Kimmo Hyttisen mukaan uusiutuneen joukkueen otteet kehittyvät peli peliltä. Kuva: Mirja Hussain

Kauden ilman voittoa naisten Salibandyliigan a-lohkossa aloittanut Pelicans SB esitti rohkaisevia otteita runkosarjan alkua hallitsevan SB Pron vieraana. Sinnittely ei riittänyt vieläkään voittoon, sillä kotijoukkue vei kamppailun maalein 6–3 (1–0, 3–2, 2–1).

Edellisessä ottelussa Pelicans SB romahti päätöserässä, ja asiaa oli puitu joukkueen kesken. Päävalmentaja Kimmo Hyttinen kehui joukkueensa taisteluasennetta, mutta harmitteli pieniä virheitä, joista SB Pron rutinoituneet pelaajat rokottivat armotta.

– Peli peliltä mennään eteenpäin ja parannetaan otteita. Tämä oli jo koko peliä arvioidessa ok esitys. Ookoo ei vain riitä tällä tasolla. Vieläkin tulee pelin sisällä yksittäisiä kömmähdyksiä liikaa, ja ne maksavat maalien muodossa, Hyttinen muotoili pelin jälkeen.

Lahtelaiset kokivat isoja muutoksia viime kauden jälkeen. Uusi joukkue on ollut yhdessä vasta vähän aikaa ja kokoonpano on elänyt sen vuoksi pelistä toiseen.

–Tänään löytyi kolme hyvää viisikkoa. Jospa nämä rauhoitetaan nyt ja saadaan varmuutta tekemiseen. Joukkueen kehittyminen vaatii aikansa, Hyttinen totesi.

Raju aloitus

Ottelun alku ei luvannut Pelicans SB:lle paljoa. Kotijoukkue SB Pro siirtyi johtoon vain 23 sekunnin pelin jälkeen. Nopeasta takaiskusta huolimatta Pelicans SB pelasi tasapainoisen avauserän. Varsinkin lahtelaisten puolustuspeli oli alussa tiivistä, ja piti nimivahvan kotijoukkueen poissa parhailta maalipaikoilta.

Toisessa erässä Pelicans herätti uinuvan kotijoukkueen tasoittamalla kamppailun 1–1:een. Ansaitun maalin kiskaisi Sonja Nivamo, jonka rannelaukaus yllätti maalivahti Ira Moilasen.

Vieraiden talutusnuoraan hetkeksi ajautunut SB Pro alkoi pelata erilaisella asenteella takaiskun jälkeen. Sarjan pelkillä voitoilla aloittanut kotijoukkue jyräsi pelin painopisteen lahtelaisten päätyyn, ja teki neljä seuraavaa maalia.

"Harmittavan lähellä"

Sitkeyden puutteesta Pelicans SB:tä ei voi syyttää. Toisen erän viimeisellä minuutilla hyvin läpi kamppailun pelannut maalivahti Emmi Pölönen oivalsi toisessa päässä kenttää odottaneen Kati Kutisaarin. Virolaisvahvistus veivasi maltilla kavennuksen 4–2:een.

Päätöserässä Pinja Jaakkola nosti Pelicans SB:n vain maalin päähän. Kiri ei riittänyt, sillä SB Pro iski takaisin vain puoli minuuttia kavennuksen jälkeen.

– Tosi lähellä oltiin, mutta parin merkkausvirheen vuoksi SB Pro teki sitten kaksi maalia. Harmittavan lähellä, Jaakkola tuumasi.

– Onnistuttiin nostamaan tasoa tähän peliin ja nähtiin nyt, että voimme haastaa kenet vain. Oma peli parani loppua kohti, kuten koko joukkueella. Vielä kun olisi ollut vähän aikaa niin oltaisiin noustu, Jaakkola arvioi.

Pelicans SB pelaa seuraavan pelin jo maanantaina, kun tamperelainen Koovee tulee Lahteen.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi