Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB:n liiganaiset murenivat päätöserässä: "Yläkerta ei saisi ikinä pettää"

EräViikinkien entisistä lahtelaispelureista Iina Latvala onnistui maalinteossa ja Juulia Kataja torjui pääsarjauransa ensimmäisen nollapelin. Yhdeksän kertaa antautunut syntymäpäiväsankari Emmi Pölönen oli nainen paikallaan lahtelaisten tolppien välissä.

Pelicans SB:n maalivahti Emmi Pölönen täytti lauantaina 21 vuotta. Muutamia paraatipelastuksia tehnyt synttärisankari torjui tappiollisessa ErVi-pelissä 29 kertaa. Kuva: Mirja Hussain

Kauden ensimmäistä voittoa tavoitellut Pelicans SB joutui pettymään naisten Salibandyliigan kotiavauksessaan EräViikinkejä vastaan. Päätössummerin soidessa Lahti Energia -areenan tulostaululla komeilivat, lahtelaisten tavoin kahdella tappiolla kautensa aloittaneen, helsinkiläisjoukkueen tylyt voittolukemat 0–9 (0–1, 0–2, 0–6).

– Kaksi erää jaksoimme roikkua pelissä mukana. Viimeisessä osalta pelaajista loppui bensa ja samalla myös henkiset voimavarat, jonka seurauksena loppulukemat olivat rumat. Yläkerta ei saisi ikinä pettää niin pahasti, että peli käytännössä luovutetaan, harmitteli Pelicans SB:n päävalmentaja Kimmo Hyttinen.

Synttärisankari ei saanut voittoa lahjaksi

Kotijoukkueen ehdoton onnistuja oli 21-vuotissyntymäpäiviään viettänyt maalivahti Emmi Pölönen. Avauserässä ErVin ainoa maali syntyi onnekkaalla kimmokkeella maalin edestä. Toisessa erässä Pölönen joutui antautumaan toistamiseen, kun vieraiden Tuuli Rannala (1+1) ja Daniela Westerlund (1+1) irtosivat vastaiskuun lahtelaisten hyökkäyspään vapaalyönnistä.

Kolmannen erän sortuminen harmitti 29 kertaa ottelussa torjunutta synttärisankaria.

Lahtelaisten puolustaja Iida Juures (#44) palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana. Myös virolaishyökkääjä Kaie Sinor (#21) pelasi hyvän ottelun lopputuloksesta huolimatta. Kuva: Mirja Hussain

– En osaa sanoa, miksi pakka hajosi totaalisesti. Mielestäni emme pelanneet niin huonosti kuin lukemat osoittavat. Teimme tyhmiä virheitä omassa päässä ja vastustaja pääsi iskemään niistä helppoja maaleja.

Viimeisen 20-minuuttisen alkuun ErVi iski kolmesti vajaaseen kuuteen minuuttiin. Se oli 200-päisen kotiyleisön edessä pelanneelle lahtelaisjoukkueelle liikaa.

– Kokemattomuutemme näkyi selkärangan katkeamisena. Meidän pitää saada kaivettua luottamus omaan tekemiseemme. Itseluottamuksen löydyttyä uskon, että pesemme ErVin vielä jonain päivänä, Pölönen tuumasi.

Lahtelaiset kapsahtivat Katajaan

EräViikinkien riveissä viiletti kolme viime kaudella Pelicansia edustanutta pelaajaa. Puolustaja Jenny Kettunen luuti kapteeninnauha käsivarressaan helsinkiläisten alakerrassa, hyökkääjä Iina Latvala laukoi vieraiden 0–3-maalin toisen erän lopulla ja maalivahti Juulia Kataja kirjasi 16 torjunnallaan uransa ensimmäisen nollapelin aikuisten pääsarjassa.

– Sopivasti oli perhosia vatsassa ennen peliä, kun vastapuolella oli paljon tuttuja naamoja. Kolmas erä tuntui ehkä normaalia pidemmältä, koska nollapeli häämötti, Kataja sanoi.

Riihimäellä asuva Kataja pystyy ikänsä puolesta pelata myös A-tyttöjen SM-sarjaa. Seuravaihdos on tuntunut alusta asti hyvältä päätökseltä.

– Olen tykännyt uudesta ympäristöstä. Meillä on tasainen kilpailutilanne toisen maalivahdin (Milla Jaatinen) kanssa.

Myös lahtelaisten viime kauden paras pistenainen Sofia Mittentag edustaa nykyisin ErViä, mutta häntä ei lauantaina vierailijoiden kokoonpanossa nähty.

Pelicansin nykypelaajista kapteeni Minttu Broström, Milla Murtomäki, Neea ja Noora Tervonen sekä Pinja Jaakkola ovat vastaavasti pelanneet aiemmin helsinkiläisseuran riveissä.

Oman pään kautta liikkeelle

Lahtelaisemännille tarjottiin lauantaina kuusi minuuttia ylivoimaa, mutta simppeliäkin simppelimpi pyöritys ei tuottanut tulosta. Riisutuissa ylivoimakuvioissa pallo toimitettiin useimmiten puolustajille, joiden laukaukset päätyivät toistuvasti ensimmäiseen peittävään pelaajaan tai ErVi-vahti Katajan näppeihin. Lähimpänä kuparisen rikkomista oli virolaishyökkääjä Kaie Sinor, mutta hänenkin laukauksensa typistyi pystytolppaan.

Kokemattomuutemme näkyi selkärangan katkeamisena. Pelicans SB:n maalivahti Emmi Pölönen

Valmentaja Hyttisen mukaan erikoistilannepelaaminen ei ole ollut ensimmäisenä työlistalla viime aikojen harjoituksissa.

– Puolustusaktiivisuutta on painotettu ja sitä pitää painottaa edelleenkin, että saamme ajettua vastustajan kulmiin. Toisin sanoen ensin pitää tilkitä oma pää ja saada sen kautta rohkeutta pallolliseen peliin.

Turkoosipaitojen kuluvan kauden ensimmäistä voittoa on vaikea ennustaa vielä ensi viikolle, sillä joukkue kohtaa seuraavassa ottelussaan hallitsevan Suomen mestari SB-Pron lauantaina Nurmijärvellä.

– Meillä on nuori ja potentiaalinen ryhmä, jonka kehitystä seurataan kalenterilla, ei sekuntikellolla. Tämä kausi on meille pitkä opin tie, Hyttinen kuvaili.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi