Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

LASB haparoinnin jälkeen selkeään voittoon Vantaalla

Kauden toinen täysi pistepotti heltisi vahvan päätöserän ansiosta.

LASBin Joonatan Surakka (vas.) iski komealla laukaisulla ottelun lopullisen ratkaisun. Kuva: Sami Kuusivirta

Kauden voitolla ja tappiolla miesten Salibandyliigassa aloittanut LASB oli alussa helisemässä sarjanousija Tikkurilan Tiikereiden vieraana. Alun hermoilun jälkeen LASB sai rivit kasaan ja ryhdistäytyi. Tiikerit taipui kotihallissaan Vantaalla maalein 5–9 (3-2, 1-2, 1-5).

LASB teki ottelun itselleen hankalaksi päästämällä Tiikerit kolmen maalin etumatkalle vain kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen. LASB sortui pallollisessa pelissään virheisiin, joista Tiikerit rokotti tehokkaasti.

Päävalmentaja Ilja Pantzarin ottama aikalisä oli lopulta valkopaitojen kaipaama herätys. Pantzarin palaverin jälkeen LASB alkoi kiriä takamatkaa umpeen.

Lauri Palvaila ja Perttu Koljonen nostivat LASBin maalin päähän ensimmäisessä erässä. Tärkeät onnistumiset nostivat vieraat peliin mukaan. Toisen erän jälkeen peli oli tasan 4-4, kiitos LASB-puolustaja Miikka Pentikäisen viimeisen minuutin sutaisun. Pentikäinen löi pallon nopeasti kohti maalia ja onnekkaat osumat saattelivat reikäpallon Tiikereiden verkkoon.

–Siinä vaan huidoin palloa, ettei se ainakaan mene omaan päähän. En edes nähnyt, mistä se lopulta kimposi, Pentikäinen virnisti.

Päätöserässä LASB oli selvästi vastustajaansa vahvempi. Tiikerit sitkeili pelissä mukana aikansa, mutta ei mahtanut lopulta mitään. Joonatan Surakan komea laukaus yläkulmaan kolme minuuttia ennen päätöstä oli kamppailun lopullinen ratkaisu.

Maalin ja syötön tehoillut Pentikäinen oli LASBin näkyvimpiä pelaajia ottelun ratkaisuhetkillä. Myös Roope Kainulainen nousi päätöserässä vahvasti esiin viimeistelemällä kaksi maalia.

–Alun maalit tulivat meidän hölmöistä ratkaisuista. Peli oli silti koko ajan meidän hallussa, vaikka teimme homman hieman hankalaksi alussa, Pentikäinen tuumasi.

Kolmen pelin jälkeen LASB:lla on koossa kaksi voittoa. Tärkeät voitot heti kauden alussa lämmittävät. Seuraava peli on edessä reilun viikon kuluttua, kun LASB kohtaa TPS:n Turussa. Kotipeli on vuorossa kahden viikon päästä.

–Ekassa pelissä puolustettiin hyvin, vaikka tuli tappio. Lauantain esitys oli kokonaisuudessaan nuhainen niin oli hyvä, että nyt tuli tehtyä yhdeksän maalia. Hanat aukesivat. Nousujohteinen viikonloppu tyydyttää, Pentikäinen summasi.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi