Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

LASB otti tärkeän voiton paikallispelissä

Hyökkäyspään taituri Tomi Jerkku haluaa pelata playoff-pelejä. "Tässä on kelpo tarinan alku jalkeilla."

Tomi Jerkku tuli LASBiin kehittymään pelaajana ja toiveena päästä pelaamaan playoff-otteluita. Kuva: Katja Luoma

Viime kauden jälkeen Salibandyliigasta 1. divisioonan pudonnut Porin Karhut joutui luopumaan useista avainpelaajistaan. Joukkueen tehomiehenä hääräsi hyökkääjä Tomi Jerkku, 21, joka mätti runkosarjassa tehot 18+15.

Kun tie vei divariin, oli Jerkunkin käännettävä katseet muualle. LASB oli mieheen tiiviisti yhteydessä ja lopulta kaksikko pääsi yhteisymmärrykseen. Jerkku kantoi muuttokamansa heinäkuun alussa Lahteen. Päätöstä ei ole tarvinnut katua hetkeäkään.

– LASBissa on aito mahdollisuus päästä pelaamaan hyvää salibandya. Meillä on joukkueessa hyvä henki ja minutkin otettiin upeasti vastaan. Tässä on kelpo tarinan alku jalkeilla, Jerkku sanoi.

LASBin kauden ensimmäinen kotipeli oli trilleri. Paikallisvastustaja Hämeenlinnan Steelers tarjosi hyvän vastuksen, mutta arvokas voitto jäi Lahteen.

Kamppailu päättyi jalkapallonumeroin 2–1 (1–1, 0–0, 1–0). Yleisöä saapui lehtereille 538.

Kaksinkamppailuja riitti

Kaukalossa nähtiin kunnon taistelua. Jokaisesta millimetristä käytiin kovaa vääntöä. Hienouksia ei viljelty, mutta kaksinkamppailuita nähtiin sitten senkin edestä. Maalipaikkoja oli kummallakin. Sekä LASBin maalivahti Santtu Pohjonen että Steelersin Pasi Järvinen kuuluivat joukkueiden ehdottomaan parhaimmistoon.

Jerkun mielestä ottelu ratkesi isäntien parempaan puolustuspelaamiseen.

– Puolustus toimi kieltämättä hyvin. Hyökkäyspeli on vielä näin kauden alussa vähän hakemista, mutta sekin paranee. Prosessimme on alkutekijöissään. Fakta on kuitenkin se, että hyvällä puolustamisella ja maalivahtipelillä pystymme tappelemaan tärkeistä voitoista. Santtu on sen luokan ”kiipperi”, että hän antaa meille joka ilta mahdollisuuden kamppailla voitosta, Jerkku korosti.

Paikallisottelu Hämeenlinnan Steelersiä vastaan oli kovaa taistelua, eikä hienouksia viljelty. Kuva: Katja Luoma

"Pidän laukaustani vahvuutenani"

Jerkku tuli LASBiin kehittymään pelaajana. Steelersiä vastaan hän merkkautti syöttöpisteen Perttu Koljosen avausmaaliin, joka syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Steelers tasoitti alivoimalla. Toinen erä oli maaliton. Päätöserässä ratkaisu syntyi ylivoimalla, kun Joonatan Surakka löysi maalin edestä Roope Kainulaisen mailan.

Hyvällä puolustamisella ja maalivahtipelillä pystymme tappelemaan tärkeistä voitoista. LASB-hyökkääjä Tomi Jerkku

– Pyrin tuomaan lisää ratkaisuvoimaa. Pidän laukaustani vahvuutenani. Se on kova ja tarkka. Minulla on kova halu tehdä maaleja.

Jerkulla ei ole henkilökohtaisia tavoitteita tälle kaudelle. Tärkeintä olisi päästä pudotuspeleihin.

– En ole vielä päässyt kokemaan playoff-huumaa. Olisi nättiä päästä pleijareihin. Sitä varten olemme tehneet hommia.

Löytyykö pelipaitasi alta kuinka paljon "jerkkua"?

– Haha haha. Kyllä siellä voimaa on. Kysy vaikka joukkuekavereiltani. Puntilla rauta saa kyytiä, Jerkku naurahti.

"Kamppailu oli meille tärkeä"

Vaikka Salibandyliigaa on takana vasta kaksi kierrosta, piti LASBin päävalmentaja Ilja Pantzar paikallispelin voittoa todella isona. Luotsi sanoi pelin tärkeyden jopa näkyneen liikana jännityksenä.

– Ennakkoarvioissa liiga on jaettu aika lailla kahtia. Osa joukkueista menee varmasti menojaan, ja toiset taistelevat viimeisistä pudotuspelipaikoista. Sitäkin taustaa vasten tämä kamppailu oli meille tärkeä. Pelaajat tiedostivat sen ja siksi he eivät ihan pysyneet pelisuunnitelmassamme. Joka tapauksessa me tarvitsimme tätä voittoa, Pantzar sanoi helpottuneena.

LASBille on tehty kahdessa ottelussa vain kolme maalia, kun on pelattu viisi vastaan viisi -peliä. Se on pohja, jolle on helppo rakentaa jatkoa.

– Pelaajien pitää hyväksyä kurinalaisen viisikkopelin salat. Kun pallollinen pelaamisemme kehittyy, taitavat hyökkäyspään pelaajat pääsevät paremmin esiin, Pantzar korosti.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi