Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB tarvitsee nyt urotekoja nuorilta pelaajilta: "Homma alkaa ikään kuin alusta"

Pelicans SB ei alistu, vaikka pelaajamenetykset kirpaisivat. Joukkue tavoittelee pudotuspelipaikkaa naisten Salibandyliigassa.

Iida Juures ja Kaie Sinor kuuluvat Pelicans SB:n nuoriin pelajiin, joilta päävalmentaja Kimmo Hyttinen odottaa tällä kaudella harppauksia eteenpäin. Kuva: Mirja Hussain

Pelicans SB:n naisten joukkueen päävalmentaja Kimmo Hyttinen ei synkistele, mutta totuutta pitää katsoa rehellisesti. Joukkue kärsi kesällä niin merkittäviä pelaajamenetyksiä, ettei kaikkien korvaamista voi realistisesti odottaa.

– Paperilla olemme varmaan aika selkeästi menetyspuolella. Niin paljon lähti tehoja, melkein kaksi kärkikenttää. Ei ihan vastaavaa imua ole sisään ollut, Hyttinen myöntää.

– Meillä on paljon nuoria pelaajia. Homma alkaa ikään kuin alusta.

Hyttinen ei kuitenkaan suostu ottamaan Pelicans SB:lle putoajakandidaatin viittaa viikonloppuna käynnistyvässä naisten Salibandyliigassa.

– Täytyyhän minun valmentajana ajatella positiivisesti ja luottaa omaan joukkueeseen. Kausi on pitkä, ja olemme koko ajan menneet eteenpäin.

– Pudotuspeleihin pääsy vaatii hyvää kautta, mutta se on vähimmäistavoitteemme.

Virta vei Helsinkiin

Hyttisen filosofiana on lähteä valmennuksessaan yksilöiden kehittämisen kautta.

– Se heijastaa suoraan siihenkin, miten joukkue pelaa.

Yksi mahdollisista läpimurron tekijöistä alkavalla kaudella on Roosa Jokinen.

– Hän on ollut treenipeleissä todella hyvä. Kaie Sinor ja Iida Juures ovat myös sellaisia nuoria, joilta odotan jonkinlaisia harppauksia viime kaudesta.

Pelaajakehityksessä on onnistuttu aiemminkin. Pelicansin kokemat menetykset todistavat sen, sillä joukko huippupelaajia revittiin isompiin ympyröihin.

Isoimman täsmäiskun teki helsinkiläisseura EräViikingit, joka nappasi samalla ovenavauksella Lahdesta maalivahti Juulia Katajan, puolustaja Jenny Kettusen sekä hyökkääjät Sofia Mittentagin ja Iina Latvalan.

– EräViikingit ja PSS ovat suurimmat mestarisuosikit. SB Pro menetti muutamia hyviä pelaajia, eikä uusia tullut ihan samalla mitalla sisään. Joukkueella on vahva konkariosasto, mutta minun silmin SB Pro ei näytä niin vahvalta suosikilta, vaikka onkin hallitseva mestari, Hyttinen analysoi.

Pelicans SB:n liigakausi alkaa sunnuntaina vieraissa TPS:ää vastaan. Ensimmäinen kotiottelu on 5. lokakuuta, jolloin vastassa on sopivasti EräViikingit useine tuttuine kasvoineen.

– En ole sitä merkinnyt kalenterista mitenkään erikoispeliksi, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten pelaajat ovat menneet eteenpäin. Tarkoitus on laittaa heidät tosi ahtaalle, Hyttinen lupaa.

Lue myös: Tessa Kakkonen iskee Sibeliustalossa ammattilaisten MM-tittelistä
Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi