Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Rohkea, muttei utopistinen tavoite - LASB ei tyydy kiusaajan rooliin

Salibandyliigan kärkijoukkueet eivät ole heikentyneet.

Matias Pietinen on yksi LASBin nuorista pelaajista, joilta voidaan odottaa tällä kaudella askelta eteenpäin urallaan. Kuva: Mirja Hussain

Tavoite on kova, Ilja Pantzar myöntää.

LASB ei ole kolmivuotisella taipaleellaan miesten Salibandyliigassa vielä kertaakaan selvinnyt pudotuspeleihin, mutta nyt lahtelaisjoukkue haluaa korjata ­asian. Urheilutoimenjohtaja Teemu Varis linjasi viime viikolla Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa pudotuspelipaikan tavoitteeksi, eikä uusi päävalmentaja Pantzar voi kuin kompata.

– Viime kauden kahdeksasta kärkijoukkueesta mikään ei ole heikentynyt, päinvastoin. Homma on kovaa, mutta en minä näe mitään muuta järkevää tavoitetta kuin playoff-paikan, Pantzar sanoo.

– Pelaajamateriaaleja vertaillen olemme siinä top8:n alapuolella olevista varmasti vahvimpia. Turha lähteä tavoittelemaan sellaista, mikä saavutetaan ok-suorituksella. Pitää tavoitella sellaista, mikä vaatii hyvää suoritusta ja pelaajien kehittämistä. Utopiaa se (playoff-paikka) nimittäin ei ole. Pelaajat ovat samaa mieltä, Pantzar jatkaa.

Todelllinen kilpailu paikoista

Ei utopiaa, mutta jo viime kauden 11. sijan parantaminen on työn takana, sillä LASB menetti parhaan pistemiehensä Rasmus Kainulaisen, ja alakerta uusiutui reippaasti.

Ilja Pantzar myöntää, että Kainulaisen lähtö kirpaisee, mutta toisaalta LASB onnistui vahvistamaan muutamia entisiä heikkouksiaan.

– Maalivahtiosasto, rightin hyökkääjät, ehkä myös pallollinen osaaminen puolustuksessa, hän luettelee.

– Pisimpään LASBissa pelanneiden suusta tuli mielenkiintoinen kommentti. He sanoivat, että ensimmäisen kerran LASBin liigahistorian aikana on todellinen kilpailu pelipaikoista.

Kommentti osoittaa Pantzarin mukaan, että kärkipelaajien takana kilpailu on koventunut. Yhtenä syynä siihen ovat tuloaan tekevät nuoret.

– Jo menneellä kaudella nuoret laittoivat jalkaa oven väliin. Henri Stenberg, Matias Pietinen ja vuoden poissa ollut Elmo Lavonen ovat hyviä esimerkkejä. Nuoreksi voi laskea myös Patrik Laitisen, joka on pelannut huikean hyvän pre-seasonin (kauteen valmistavat ottelut).

LASB avaa liigakautensa lauantaina Nokian Krp:n vieraana. Turha lähteä tavoittelemaan sellaista, mikä  saavutetaan  ok-suorituksella. LASBin päävalmentaja Ilja Pantzar

LASBin pelitapaan ei Pantzarin mukaan ole tulossa merkittäviä muutoksia.

– Ei mitään radikaalia. Teemu (Varis) toi tänne jo sitä, että pallosta halutaan pitää huolta. Olen saman linjan kannattaja, ja sen takia minut on varmaan tähän palkattu.

– Pallollinen peli voi näyttää vähän erilaiselta. Muutoksia on tullut varmaan eniten oman pään puolustuspelaamiseen. Se on vähän aktiivisempaa kuin viime vuonna. Pyrimme haastamaan hyökkäävää joukkuetta.

Ennakkosuosikki paalupaikalta

Suurimmasta mestarisuosikista ei Pantzarin mielestä ole epäselvyyttä. Classic marssi keväällä mestariksi ylivoimaiseen tyyliin ja lähtee paalupaikalta tähänkin kauteen.

– No, on Classic heikentynyt, koska Krister Savosta ei salibandymaailmassa kukaan pysty korvaamaan. He häviävät useamman ottelun kuin viime kaudella, mutta voittavat silti mestaruuden, Pantzar povaa.

– Mutta kakkosesta eteenpäin viisi–kuusi joukkuetta ovat vaikeasti ennakoitavia. Vaikea sanoa, kuka siitä ryppäästä on Classicin ykköshaastaja.

Pantzar valmensi viime vuodet Tampereen Koovetä, joka jäi viime kaudella sarjajumboksi ja putosi liigasta.

– Onhan tämä uusi tilanne, koska siellä olin tavallaan kasvattajaseurassa. Olen nauttinut tosi paljon uudesta ympäristöstä.

Valmentamisen ohella Pantzar toimii erityisopettajana Nastolassa Kukkasen koulussa vuoden määräaikaisella pestillä.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi