Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy
Aleksi
Sammalisto
@sammalisto aleksi.sammalisto@ess.fi

Kommentti: LASBin kevätunelman yllä leijuu henkinen uhka

LASB yrittää jälleen päästä kevään pudotuspeleihin. Neljännen liigakautensa aloittava seura ei ole vielä niihin aiemmin päässyt. Kuva: Sami Kuusivirta

Nähdäänkö Lahdessa miesten Salibandyliigan pudotuspelejä keväällä 2020?

Salibandyn pääsarjassa kaudella 2016–17 aloittanut LASB ei ole selviytynyt runkosarjan kahdeksan parhaan joukkueen playoff-karkeloihin kolmella ensimmäisellä yrittämällään. Pelkkiä pelaajalistoja tuijottamalla kevään tosipelit ovat työn ja tuskan takana myös alkavalla kaudella.

Taitoa, nopeutta ja nälkää lahtelaisjoukkueesta varmasti löytyy. Myös valmennustroikka Ilja PantzarKalle TyrkäsHenri Vilén täydentää toinen toistaan. Päävalmentaja Pantzar vastaa kokonaiskuvasta, Tyrkäs tuo joukkoon lammilaista särmää ja Vilén on pelaajille tuttu luottomies aiemmilta pelivuosiltaan.

Suurin uhka ja este pudotuspeleihin yltämiselle löytyy henkiseltä puolelta. Joukkueessa on monia edelliskausilla liigavauhtiin tutustuneita pelaajia, mutta kokemusta ja ennen kaikkea luontaista johtajuutta on hyvin vähän.

Menestyvässä joukkueessa vaatimustason pitää lähteä suoraan pelaajista. Valmennus voi tukea ja kannustaa pelaajia johtavampaan rooliin, mutta kasvu henkiseksi liideriksi tapahtuu luonnollisen valinnan kautta.

Kaikilta äänenkäyttö, esiintyminen ja tsemppaaminen ei tule luonnostaan, eikä kukaan voi alkaa esittämään jotain sellaista, mitä ei oikeasti ole.

Pelaaja voi olla henkisesti johtavassa roolissa monella tapaa. Yksi iskee tarinaa pukukopissa tai bussimatkoilla ja pitää siten joukkueen ilmapiiriä iloisena. Toinen peittää laukauksia ja näyttää uhrautuvaa esimerkkiä kaukalossa. Kolmas, ja LASBin nuorekkaan joukkueen kannalta ehkäpä tärkein, pitää päivittäisen tekemisen ruodussa, psyykkaa kanssapelaajia entistä parempiin suorituksiin ja patistaa yksilöitä asteittain kohti urheilullisempaa elämäntapaa.

Kehitystä tavoittelevassa ja menestykseen tähtäävässä joukkueessa pelaajien välinen vuorovaikutus, arvomaailma sekä yhteiset säännöt ja tavoitteet ovat keskeisessä roolissa.

– Kyllä, Lahdessa nähdään keväällä pudotuspelejä. Siitä lähdemme ja sitä kohti töitä teemme, vastaa LASBin urheilutoimenjohtaja Teemu Varis alussa esitettyyn kysymykseen.

Tavoite on siis selvä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii yhteispeliä ja johtajuutta. Lahtelaisleirissä liiderin viittaa on kokeneiden pelaajien lähdön vuoksi nyt tarjolla.

Lue myös: Orimattilaan kaksi EM-kultamitalia poikien joukkuekisassa trapissa
Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi