Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Avauspelistä petrannut Pelicans SB taipui vasta jatkoajalla

Sinnikäs taistelu ja Juulia Katajan, 18, huipputorjunnat pitivät lahtelaisia voitossa kiinni loppuun asti.

Pelicans SB:n 18-vuotias Juulia Kataja pelasi huippuottelun lahtelaisten maalilla. Yli 30 torjunnan joukkoon mahtui useita paraatipelastuksia. Kuva: Mirja Hussain

Hallitseva Suomen mestari SB Pro nappasi sunnuntai-iltana toisen voiton Pelicans SB:stä naisten Salibandyliigan puolivälieräsarjassa. Vierasvoitto irtosi jatkoajan jälkeen lukemin 3–4 (0–0, 2–2, 1–1, 0–1).

Lahti Energia -areenan 381-päinen yleisö todisti tasaista, viihdyttävää ja vauhdikasta salibandyottelua. Jatkoaikaa ehdittiin pelata 58 sekuntia, kun nurmijärveläisten puolustaja Juulianna Sotala kiskaisi vasemmalta kaistalta pelivälineen Juulia Katajan vartioiman Pelicans-maalin takayläkulmaan.

Vieraat eivät johtaneet varsinaisella peliajalla kertaakaan

Lauantaina pelatun puolivälieräsarjan avauskohtaamisessa kaksi ensimmäistä erää tasattiin 2–2, mutta viimeisen 20-minuuttisen Pro vei tennislukemin 6–0. Sunnuntain peli noudatti päätöserän retkahdusta lukuun ottamatta hyvin pitkälle samaa kaavaa.

– Nyt pystyimme pelaamaan kolme hyvää erää ja paransimme selkeästi avauspelistä. Paikkoja oli ratkoa suuntaan jos toiseen jo varsinaisella peliajalla, joten harmitus on totta kai päällimmäisenä fiiliksenä, totesi lahtelaisten päävalmentaja Kimmo Hyttinen.

Kaikilla on pinnassa tappion tunne ja sitä pitää vihata. Pelicans SB:n päävalmentaja Kimmo Hyttinen

Pelicans johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta jokaisella kerralla Pro tuli väkisin tasoihin. Sofia Mittentag ujutti rystyltä kotijoukkueen ja koko ottelun avausmaalin toisen erän alussa. Prolle kaksi maalia ottelussa viimeistellyt Mirja Hietamäki iski 1–1-maalin nelisen minuuttia myöhemmin.

Lahtelaisten kahdesta viimeisestä maalista vastasi Anne Haapasalo. Molemmat osumat syntyivät ylivoimalla ja lähes identtisillä kuvioilla Veera Vileniuksen passeista. Reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tulostaululle kirjattu 3–2-maali piti Pelicansin voitossa kiinni vain neljä sekuntia, kunnes Hietamäki iski illan toisensa heti keskialoituksen jälkeen.

Tasainen vääntö antoi uskoa keskiviikolle

Molemmat joukkueet hukkasivat varsinaisella peliajalla tukuittain maalintekopaikkoja, mutta samaan hengenvetoon on kehuttava myös molempien joukkueiden maalivahteja, lahtelaisten vasta 18-vuotiasta Katajaa ja vieraiden maajoukkuetorjuja Tiltu Siltasta.

– Nostimme tasoa lauantain pelistä ja tavoitteemme oli pelata ehjä 60 minuuttia. Siinä onnistuimme hyvin, mutta jatkoajalla homma voi päättyä kummin päin tahansa. Nyt kävi näin. Tämä peli kuitenkin osoitti, että pystymme haastamaan noinkin kovan joukkueen, huomautti peräti 31 kertaa pallon tielle venynyt Kataja.

Ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelaavan Pelicans SB:n kausi on katkolla keskiviikkona Klaukkalan Arkadia hallissa. Voitolla puolivälieräsarja pitkittyy viikonlopulle, tappio tietäisi lahtelaisjoukkueelle kesäloman alkua.

– Kaikilla on pinnassa tappion tunne ja sitä pitää vihata. Emme halua enää kokea sitä, joten tämä pitää nyt nollata nopeasti ja alkaa keskittyä seuraavaan peliin, naulasi Hyttinen.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi