Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB haastoi mestarisuosikin tosissaan – SB-Pro:n vahva päätöserä liikaa

Kahdeksasta takaiskusta huolimatta Pelicans SB:n maalivahti Emmi Pölönen torjui lauantaina 45 kertaa. Kuva: Mirja Hussain

Naisten Salibandyliigan pudotuspeleihin tiensä raivannut Pelicans SB piinasi runkosarjan voittanutta Nurmijärven SB-Prota kaksi erää. Päätöserässä kotijoukkue sai pelinsä toimimaan voittaen lahtelaiset lukemin 8–2 (0–1, 2–1, 6–0). Voitolla SB-Pro siirtyi otteluvoitossa 1–0-johtoon. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Kahdeksasta takaiskusta huolimatta Pelicans SB:n hahmo löytyi maalinsuulta. Kovassa pallosateessa koko ottelun ollut Emmi Pölönen torjui peräti 45 laukausta. Iso osa torjunnoista oli todellisia pelastuksia, jotka pitivät vieraat pitkään pelissä mukana.

Ei ihme, että ottelu jätti Pölöselle kaksijakoiset tunnelmat.

– En muista, että olisi koskaan mennyt yli 40 torjunnan. Joukkueen puolesta tulos harmittaa, mutta pitää muistaa tuo torjuntamäärä. Se harmittaa, että noin kova työmäärä ja iso määrä torjuntoja ei riittänyt. Huomenna pitää mennä vieläkin kovempaa, Pölönen kertasi.

Kolmas erä meni liian helpolla

Pelicans SB johti ottelua vielä puolivälissä Veera Vileniuksen ja Sofia Mittentagin hienoilla maaleilla. Kolmannessa erässä SB-Pro painoi päälle, eikä Pelicans onnistunut vastaamaan. Ottelun pisterohmuksi nousi kotijoukkueen Jaana Lirkki, joka iski kolme maalia ja syötti yhden.

Pölösen mielestä vaisu kolmas erä ei johtunut siitä, että joukkue olisi väsynyt kovassa puolustustaistelussa. SB-Pron taktiset vaihdokset olivat Pölösen mielestä kamppailun ratkaisu.

– Ei osattu niihin vastata. Pelaajat sanoivat pelin jälkeen, ettei bensa loppunut ja huomenna on kyllä pakko jaksaa juosta se kolme erää. Jäi nyt sellainen olo, että annettiin kolmas erä liian helpolla vastustajalle, Pölönen harmitteli.

Pelillinen oppitunti

Puolivälieräsarja jatkuu heti sunnuntaina Lahdessa. Pölönen toivoo tulevaan kotiotteluun tukea yleisöstä.

– Täähän oli täällä ihan kauheata shaibadaibaa. Huomenna laitetaan samba soimaan ja rumpukin olisi kiva saada paikalle. Eiköhän se auta meidät voittoon, Pölönen uskoi.

Työnteon pitää jatkua, vaikka pari maalia tulisikin omiin. Valmentaja Kimmo Hyttinen

Pelicans SB:n valmentaja Kimmo Hyttinen oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen viimeistä erää lukuun ottamatta. Se pitää Hyttisen mielestä ottaa oppituntina, jotta sarjan suuri mestarisuosikki voidaan kellistää.

– Työnteon pitää jatkua, vaikka pari maalia tulisikin omiin. Sen pitää olla jokaisella pelaajalla takaraivossa, että pystytään haastamaan tuo joukkue. Kyllä mä uskon, että pelaajat ymmärtävät sen, Hyttinen tuumasi.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi