Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB saa vastaansa hallitsevan mestarin – puolivälierät alkavat lauantaina

Runkosarjan voittaja SB-Pro valitsi puolivälierävastustajakseen Pelicans SB:n. Lahtelaiset kokivat ison kolauksen, kun luottopuolustaja Jenny Kettusen kausi päättyi karsintoihin.

Pelicans SB:n Emmi Pölönen torjui karsinnoissa vakuuttavasti. Kuva: Mirja Hussain

Naisten Salibandyliigan puolivälierien otteluparit valittiin sunnuntaina. Runkosarjan voittanut nurmijärveläinen SB-Pro valitsi puolivälierävastustajakseen Pelicans SB:n.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa päättyivät tasan 1–1. Lahtelaiset voittivat kotiottelunsa 7–3, mutta hävisivät vieraissa 2–10. SB-Pro on hallitseva suomenmestari.

Pelicans SB:n päävalmentaja Kimmo Hyttiselle vastustaja on mieluinen.

– Heidän pelityylinsä sopii meille ihan hyvin. Voitimme heidät harjoituspelissä ja kerran runkosarjassa. On tärkeää henkisen puolen kannalta, että tiedämme pystyvämme voittamaan SB-Pron.

Odotusarvo oli aika monelle se, että olisimme lyöneet kolmessa pelissä naulan arkkuun. Päävalmentaja Kimmo Hyttinen

Kivikkoiset karsinnat

Pelicansin tie puolivälieriin ei ollut helppo. Karsinnoissa lahtelaiset kaatoivat lappeenrantalaisen NST:n niukasti voitoin 3–2. Hyttisen mukaan sarja olisi voinut katketa jo aiemmin.

– Ei se varmasti mennyt kenenkään odotusten mukaisesti. NST nosti tasoaan mielettömästi siitä, miten he pelasivat runkosarjassa. Odotusarvo oli aika monelle se, että olisimme lyöneet kolmessa pelissä naulan arkkuun. Sarja oli nuorelle joukkueellemme hyvä oppitunti.

Pelicans SB:llä oli NST:tä vastaan vaikeuksia ylivoimapelaamisensa kanssa. Viimeiseen otteluun valmennus teki tarvittavat muutokset ja se tuotti tulosta kahden maalin verran.

– Muutimme vähän koostumuksia ja helpotimme ratkaisuja. Oli helpottavaa saada onnistumisia, sillä ylivoimalla pystyy ratkomaan pelejä, Hyttinen kertoo.

Paha takaisku

Lahtelaisjoukkue kärsi karsintojen jälkeen pahan takaiskun, sillä luottopuolustaja Jenny Kettusen nilkka vaatii leikkaustoimenpidettä. Hyttisen mukaan menetys on suuri, mutta kunnioittaa samalla Kettusen päätöstä.

– Valehtelisin, jos väittäisin, että se ei vaikuta millään tavalla. Se on todella iso menetys loppukautta ajatellen. Pitää kuitenkin ymmärtää, että on mentävä terveyden ehdoilla.

Karsinnat osoittivat, että kahdella pakkiparilla pelaaminen ei riitä pudotuspeleissä. Kettusen poissaolo tarkoittaa siis näytön paikkaa jollekin muulle.

– En minä ihan hirveän huolissani ole. Pitää löytää pelaaja, joka haluaa täyttää Kettusen saappaat.

Hyvällä fiiliksellä

Puolivälieräsarja alkaa lauantaina Nurmijärvellä. Toinen osaottelu pelataan Lahdessa sunnuntaina. Tämän viikon treeneissä korostuu hyvä fiilis.

– Meidän täytyy saada paljon onnistumisia ja hyviä tuntemuksia omasta tekemisestä. Taikatemppuja emme pysty henkilökohtaisella taitotasolla enää tekemään, Hyttinen toteaa.

Paikka välieriin aukeaa kolmella voitolla.

Juuso Taskinen
juuso.taskinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi